[]

kalp krizi geçirip, bayılmam hakkında?

gece aşırı alkol tüketimi ve yatmadan önce de aşırı ağır bir yemek yedikten sonra yataktan su almak için kalkıp sebilden bardağı doldurduğum esnada bayılmışım.

saniyeler sonra ayıldığımda bardak ve sebil yerde üzerim ise dökülen şu sebebiyle ıslaktı.

saat üzerinde nabzım 180 leri gösteriyordu. yattığım halde kalp ritmi uzun süre yüksek kaldı.

sizce ölebilir miydim?

bayılmadan önce olumsuz hiçbir şey hissetmedim.

 
kalp krizi geçirdiğinizi nereden biliyorsunuz? büyük ihtimalle sadece bayıldınız, ölümlük bir durum yoktu.


  • candide  (24.05.23 20:50:53) 
yani vücuda fazla yüklendiğinizden ötürü bir bayılmaydı büyük ihtimalle.


  • candide  (24.05.23 20:52:04) 
saat yanlış göstermiyorsa 180 nabız çok fazla. bi acile görün bence. bu arada kalp krizi öldürüyor diye birşey yok. bazen insanlar kalp krizi geçirdiğini hissetmiyor bile.


  • false pretension  (24.05.23 20:52:55) 
üstte denildiği gibi mutlaka bir doktora görünün ama. yazmayı unuttum. bir hastalığın başlangıç işareti falan olabilir allah korusun.


  • candide  (24.05.23 20:56:07) 
Nöbet geçirmiş olabilirsiniz. Onda da şuur kaybı oluyor ve nabız çok yükseliyor.


  • PhoenixRising  (24.05.23 21:00:11) 
anneme oldu aynısı geçen sene.. doktora gittik her insan ömründe 1 kez bayılırmış öyle dedi doktor! kalp ritmi çektik bişey çıkmadı.


  • kanasla intihar eden adam  (24.05.23 21:33:43) 
Düşük şeker de olabilir


  • deer hunter  (24.05.23 22:37:05) 
aşırı alkol - postural hipotansiyon / hipoglisemi - bilinç kaybı - adrenerjik sistem aktivasyonu taşikardi - bilincin kendine gelişi.

aşırı alkol almayın - yatağınızın baş ucuna su koyun alırsanız da

her halükarda doktora görünün.
  • bass solo take one  (24.05.23 22:50:27) 
senaryoda eksik varsa sebebini biliyorum. yataktan kalkıp su alma arasında idrarınızı yaptıysanız hızlı su kaybı sebebiyle bu şekilde bayılan ve dr a göründükten sonra sebebini öğrenen arkadaşlarım oldu. yaş 40+ ise alkol tüketimi ve ağır yemeyi epey düşürün.
eskisi gibi genç değiliz ve gençlikte yaptıklarımızı yapamıyoruz. bunun farkına vararak hareket edin.
unutmayın ki vücut karmaşık bir mekanizma ve en kıymetli yakıtı da soluduğumuz hava haricinde yediğimiz ve içtiklerimiz. bunun farkındalığı ile tüketmekte fayda var. geçmiş olsun.
mutlaka bir doktora da görünün. Kalp krizi olduğunu sanmıyorum ancak uzman görüşü hayati önem taşır.
  • erty_ksk  (25.05.23 09:08:46) 
bir kere isemeli olandan benim de basima gelmisti. bira ustune hizli jager icmistim. sonra tuvalette iserken nefessiz kalip bayilmistim. 10 dk sonra uyanip. ertesi gun hayata devam etmistim. 5 yil falan oluyor. internette aratirmistim. Micturition Syncope deniliyormus. kan hucreleri daraliyormus. beyne yeteri kadar kan gitmiyormus.


  • buenosdias  (25.05.23 11:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.