[]

Gözlük almak

4.5 miyop +2 küsur astigmat gözlerime seneler sonra yeni gözlük alacağım. Hep lens kullandım.

Fiyatı çok şişirmesinler istiyorum. Atasun optik uygun dediler. Yarın gidip bakacağım. Camları inceltmemiz gerekecek muhtemelen. Başka nelere dikkat etmem gerekiyor sizce?

Teşekkürler

 
Camları inceltmenin yanı sıra ışık yansıtma özelliği olan camlardan tavsiye ederim.
Astigmat da olduğu için mavi ışık vs. gibi özellikleri olan camlardan kullanıyorum, gayet rahat.
Not: inceltmenin oranı 60'ın üstünde olsun.

Geçmiş olsun.
  • pccopath  (24.05.23 20:28:25) 
ekstra bir garanti ödemesi soruyorlar, avantajları güzeldir.


  • from where i ride  (25.05.23 06:06:28) 
göz bebeğinin, çerçevenin tam ortasından bakacağı bir model seçmek


  • bir soru sorcam  (25.05.23 09:21:10) 
Dünyagöze muayene olmustum ben, onun optik dükkanında muayene olanlara indirim yapıyorlar. Dışarda baska yerlere de sordum en uygun orası olmustu gecen sene.


  • solenkol  (25.05.23 13:54:50) 
Bilinmedik kendi yerli markalarını alma çerçevede. Kendi camları da pek kaliteli olmuyor. Sizin numaralar için Atasun problemli olabilir.

Garanti falan var diye Atasun düşünüyorsan sorun çıkınca iade, değişim falan yapmıyorlar. Yakın zamanda aldığım çerçevede sorun çıktı. Değişim yapmıyorlar.
  • roe  (25.05.23 14:03:33 ~ 14:12:10) 
sakın atasuna uğrama sana mavi ışık korumalı diye satacakları camlarda sadece mavi görüntü var. Hiç bir şekilde kırmaz camları.Senin alman gereken bluecut teknolojili camlar. Uv ışık kalemi ile belli olur.youtubea bluecut cam yazarsan ne demek istediğimi anlarsın.Bu dediğim camın inceltme oranı %30 ve %40 civarıdır . Gayet iyi camlardır.Kemik çerçeve ile beraber rahatlıkla kullanırsın. Bu camın %30 inceltilmişi 400, %40 inceltilmişi 650 lira civarıdır.Bu camları atasunda bulamazsın esnaf optikçiler de bulabilrsin. Atasunun sana önerecekleri mavi ışık korumalı camlar aşağıda anlattıklarım olacak.Mavi ışık korumalı diye satılıp bize gelen o kadar çok atasun müşterisi var ki anlatsam inanmazsınız.
Bir de çerçeve seçerken kalın kemik ve küçük çerçece seçersen camın daha ince çıkar hatta %30 veya %40 ile kurtarırsın.ama ince metal yuvarlak veya altı misinalı çerçeve alırsa camının inceltme oranı artacaktır.
Optikçi olarak söyleyeyim kusursuz bir cam bekleme ama senin için ideal inceltme %50 civarıdır kemik çerçeve seçmeyeceksen.Normal atasunun sattığı mavi ışık korumalı ürünlerin yani %50 inceltilmiş antirefle camın fiyatı benim mağazamda 750 tl civarı.
%60 inceltilmiş cam senin için fazla olur çünkü 10-12 numaralara o kadar inceltme yapıyoruz.

Bahsettiğim gibi mavi ışık korumlarının da kademeleri var. İlk paragrafta bahsettiğim en iyi kademesi, ikinci paragrafta bahsettiğim ve atasunda da satılan daha düşük kademesi..Çok fazla bilgisayar başında durmuyorsan (günde 7-8 saat) herhangi birini alsan da olur. Ama bilgisayar başında duruyorsan ben daha üst kademeli olanı öneririm ki bu da zaten çok çok daha iyi şekilde mavi ışığı kırar. Optikçiler testi gözünün önünde yapar. Atasun test yapamaz verir camı gönderir
  • ayağiniza gelen overlokçu  (25.05.23 15:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.