[]

hatalı olunan araba kazasında para vermek mi sigortaya gitmek mi

adamın birine çok hafif dokundum bugün benim hatam maalesef. bende bir şey yok boya soyulmuş sadece ufak bir noktada. ona da baktım göçük falan göremedim bendekinden biraz daha fazla şekilde boyası soyulmuş gibi belki bir parmak ucu kadar göçük varsa vardır anca. bir de plakasının kenarı çıktı sanırım. adamla telefonları aldık "uygun bir günde tutanak imzalarız, senin trafik sigortandan benimkine aktarılır o kadar" dedi de yabancısıyım bu sürecin. ben senin masrafını karşılayayım desem daha mı iyi olur benim için daha doğrusu artıları eksiler neler olur bana veya adamın dediği gibi tutanak sigorta şeklinde ilerlersek onun artıları eksileri neler olur?




 
Sigortanızda "hasarsızlık indirimi" var, vardır. O indirimin kaç lira olduğu ve masrafın kaç lira olduğuna göre bir değerlendirme yapmanız gerekir. Ayrıca bir de cebinizden öderseniz ileride arabayı satarken "Tramer kaydı yoktur." yazabilirsiniz ilana.


  • michael_knight  (24.05.23 23:30:56) 
İki tarafa da avantajı dezavantajı var. Racon olarak “gelin gidelim yaptıralım ücreti ben karşılayım” diyebilirsiniz.
Karşı taraf çakalsa saçma yerlere götürüp fazla masraf çıkartabilir. Böyle bir durum sizin dezavantajınıza olur. Ama iki tarafında sigorta ve tramerine bi şey yansımaz.

Sigortaya yaptırmak sizin gelecek poliçenizi etkiler. Bir sonraki yıl daha yüksek ücret çıkar. Karşı tarafın da hasar kaydı oluşmamasına neden olur. Dezavantıjı bunlar. Avantajı ise cebinizden para çıkmayacak olması. Bir de uğraşmazsınız ve sigortaya zaten bunun için para ödüyoruz.

Ufak bir hasarsa, sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu yerler fiyatı şişirip araca hasar kaydı yüksek girilmesine neden olabileceğinden karşı taraf genelde istemez. O yüzden ustaya gidip yaptırmak en çok tercih edilir.

Karşı taraf da aynı şeyleri düşünüyordur. Siz açıkça söyleyin bunları, nasıl yapalım diye sorun. Piyasa o kadar karışık ki artısı eksisi kalmadı bu işin. Onunla Geçmiş olsun.
  • nickini vermek istemeyen uye  (24.05.23 23:44:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.