[]

Bütün klasörlerdeki fotoğrafları küçültme

Selam

içinde yaklaşık 1000 tane klasör olan bir üst klasör var.
bu klasörlerinden her birinde de fotoğraflar (aynı zamanda word, pdf vs..) var ve ben bütün fotoğrafların boyutunu düşürmek istiyorum.

bütün klasörlerin içine tek tek girmeden yapmanın bir yolu var mı?

 
www.faststone.org

şu yazılımı bir dene. Toplu dönüştürme/küçültme işleri için kullanırdım ama komple bir sürü klasör atınca içindeki görselleri görüp seçer mi tam emin değilim. Yapar gibi ama.
  • nhk ni youkosu  (24.05.23 18:57:26 ~ 18:57:39) 
(Windows için)

Fotoğrafların formatı yüksek ihtimal .jpg' tir.
Ana klasörde sağ üstte önce .jpg araması yapın.
Bu formatta olan dosya hangi alt klasörde olursa olsun sıralanır zaten.
Sonra da internetten bir "free image resizer" uygulaması indirdikten sonra dosyaların hepsini bu uygulamaya sürükleyin. Gerekli ayarlardan sonra hedef olarak belirttiğiniz klasöre yeni boyutlarıyla kaydedilirler.

Ama işlem yapılacak dosya yüzlerce binlerce ise hepsinin bir anda işlenmesi programda hata vermeye veya kapanmasına sebep olabilir .
İlk başta 50-100 adet civarı bir deneme yapın.

Tabi yeniden boyutlandırma işlemi sonrasında hepsi tek bir klasöre kaydedileceğinden, sonrasında fotoğrafların içeriğine göre yeniden klasörlere sınıflandırma yapmanız gerekebilir. Binlerce fotoğraf söz konusu ise iyi düşünün bunu.
  • diyecevaplandı  (24.05.23 19:00:02) 
@nhk: sanırım olacak bu. 2.5 saatlik işlem başladı :)

@diyecevapladı: kullandığım fast image resizer diye bir program var. o fotoların olduğu klasöre yine alt bir klasör oluşturuyor. teker teker klasörere girmem gerekiyor. zaman kaybı benim için :) teşekkürler.
  • teritori  (24.05.23 21:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.