[]

Aklımda çok güzel bir applikasyon fikri var nasıl güvenle ortak olurum

Selamlar. Aklımda çok iyi bir aplikasyon fikri var ve ben bu fikrin yapılana kadar çalınmamasını istiyorum. Fikri sunacağım yerle, kişilerle anlaşma yapıp güvenle fikri hayata geçirmek ve fikir sahibi olarak bir miktar pay almak istiyorum. Bu süreci nasıl en gaeantili şekilde sağlarım?




 
çok üzgünüm ama o fikir %99 ihtimalle başkasının da aklına gelmiştir.

ortak olduğunuz kişiler sizinle sadece fikriniz olduğu için ortak olmaz, para vermelisiniz. (pay almak istiyorum demenizden yola çıkıyorum)

son olarak reklama ayıracak bütçeniz yoksa sakın "ben yaparım" deyip vaktinizin çalınmasına müsaade etmeyin. bir mobil yazılımcı olarak söylüyorum bunu. boşa vakit kaybı olur.
  • Gradient_tabanlı_mor  (24.05.23 18:27:34) 
@Gradient_tabanlı_mor hocam işte sanırım yüzde 1 lik bi ihtimal söz konusu ki fikrin benzerini bulamadım ben internette.
Fikir çöpe atılamayacak kadar iyi bence. Ne yapmalı bilmiyorum

  • northern eagle  (24.05.23 18:38:05) 
Fikir korunamaz, herkesin her konuda fikri var. Sadece fikri ürün haline getirirseniz mumkün.

Maaşlı (SGKlı) eleman çalıştırıp, sözleşme yaparsınız. Sözleşmede anti rekabet maddesi koyarsınız. Siz patron, eleman işçi olur. Tek çözüm budur.

Bu çözüm gerçekte işinize yaramıyorsa, bulduğunuz fikir hatalıdır ve gerçek hayata uygun değildir.
  • alfired  (24.05.23 18:56:10) 
Uzun süredir bu konu hakkında duyuru açıyorsunuz galiba. Süreci uzattıkça sizden önce birinin yapma ihtimali artar. Araştırdım yok diyorsunuz ama belki de birileri geliştirme aşamasında. Bu kısmı benzer uygulama yok dşye bahsetmenize istinaden yazdım. Evet ilk olması belki avantajdır ama her zaman ilk örneği piyasada tutacak diye bir kaide yok. Ürünün kalitesi,işlevi kadar önemli pazarlama kısmı da. Yani siz çalınmasın ilk ben yapayım diyorsunuz ama ilk yapılan mutlaka en çok tutan app olmayabilir her zaman


  • yazdonumu  (24.05.23 19:55:32) 
Peki neler yapmak lazım


  • northern eagle  (24.05.23 20:46:15) 
Madem bu kadar iddialısın bu kadar potansiyel görüyorsun bu konuda, biraz paraya kıyıp konu hakkında uzman olan kişilerden fikrini nasıl koruyacağına dair danışmanlık alarak başlamalısın


  • yazdonumu  (24.05.23 20:59:35) 
hocam özelden yaz sana düşündüğün şeyin aynısının yapılmışını 10 dk ya göndericem


  • abi bi dizi buldum on numara  (24.05.23 21:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.