[]

Yeni arkadaşlara "kanka" diyememek

Çok eski arkadaşlarıma diyebiliyorum ama yenilere hemen kanki kanka moduna geçemiyorum ismiyle hitap ediyorum.

Gerçi zaman geçince de diyemiyorum. Onlar arada diyorlar ama ben ne münasebet sen sonradan geldin gibi tribe giriyorum.

Bunu aşabilen var mı? Özellikle iş arkadaşlarıma karşı oluyor. Onlar hemen kankalıyorlar ben Ahmet bi bakar mısın, Mustafa bi gelir misin diye dikkat çekiyorum sanki dilim varmıyor.

Bunu yaşayan var mı bende mi bir tuhaflık var?

 
Ben yeni ve eskiden bağımsız sadece 3 kişiye kanka diyorum. Herkese kullandığım bir hitap olsaydı yıl konusuna takılmazdım sanırım.


  • nawar  (24.05.23 14:42:18) 
Bende aynıyım. Yeni tanıştığım biri ile sizli bizli muhabbeti bile bırakmam biraz sürüyor.
Kankalar, bebişler çoook geç geliyor. ama ben bunu yapabilenlerin daha sağlıklı ilişkiler kurduğuna inanıyorum. Kısacası bence ben bi tık asosyalim

  • zimbirik  (24.05.23 14:44:12) 
Ben de sosyal medyadan tanımadığım insanlara kanka diyorum. İş arkadaşlarına zaten kanka demem.


  • Kahvedesu  (24.05.23 14:45:21) 
calistiginiz yerin kulturu o sekildedir, yoksa gercek manada kanka demiyorlardir bence. kurumsal yerlerde kanka kullanimi pek olmuyor. benim normal hayatta da kullanmayi sevmedigim bir soz zaten, bana karsi kullanan da cok seyrek olur. bence siz normalsiniz. yakin arkadaslara falan kullaninca ok de, az samimi insanlarin kullanmasi daha samimiyetsizlik katiyor bana gore.


  • lemmiwinks  (24.05.23 14:53:35) 
Kanka, kuşum, kuzum, aşkım gibi sözler samimiyetsiz geliyor ve ne kadar samimi olsam da hiçbir arkadaşıma kullanmadım. Samimiyetimi davranışlarımla gösterebildiğimi düşünüyorum.


  • pro9it9is9  (24.05.23 17:32:36) 
İş yerinde kullanılan sözlerin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum ben de. Ofiste kardeşim, kanka modunda gezen insanların birbirleri hakkında kötü konuştuğuna çok denk geldim. O kelimelerin samimiyet yaratarak aradaki mesafeyi kapatıp iş yaptırma amacı güttüğünü düşünüyorum. Ben de abi ablayı kullanamam, yetişilen ortamlarla alakalı sanırım. Özellikle iş arkadaşlarıma samimi davranmak yerine kibar davranmayı tercih ediyorum bu da mesafeyi korumaya yaratıyor.


  • boyalı kuş  (24.05.23 21:15:58) 
Şimdiye kadar hiçbir arkadaşıma "kanka" demedim. İçtenliği ve sağlam dostluğu başka şekilde hissettirebilirsiniz. "Kanka" bana yapmacık geliyor.


  • SiyamkedisiZorro  (31.05.23 14:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.