[]

28 den sonra konservatuvar?

olur mu sizce?

hobi olarak klarnet çalarken aklıma düştü.

sınava hazırlık bu yaz dönemine yetişir mi sizce?

çok geniş bir konservatuvar mezunu ve ileri düzeyde yetkinlik sahibi sanatçı çevrem var.

onlardan biriyle çalışsam başarabilir miyim?

 
Başarırsınız neden olmasın.


  • ruhen hastayim ben  (23.05.23 21:14:44) 
Olmasına olur ama olunca ne yapacaksınız? İTÜ mezunu hocam belediye kursunda öğretmenlik yapıyordu. Eğitimci mi olacaksınız, sanatla mı uğraşacaksınız? İçinizde varsa deneyin tabii ki.


  • dissendium  (23.05.23 21:25:26) 
Konservatuar (en azından benim bildiklerim) öğrenci alırken epey uyuz davranan bir kurum. Yaşınızı problem ederler mi bi ona bakmak lazım.

Teknik olarak eğer konservatuar eğitiminin ne olduğunu nasıl bir ekol olduğunu bilip onu istiyorsanız elbette ki olur neden olmasın. Genelde 1 sene önceden çalışmaya başlanıyor yetenek sınavlarına, ağustosa kadar çok bi süre yok, ha çok iyi kulağınız vardır 2 3 4 ses çatır çatır verirsiniz ezgi hafızanız iyidir 2,5 aylık bi kondisyon da yetebilir belli olmaz. En kötü sınav görmüş olursunuz 29'da tekrar denersiniz.
  • hedep  (23.05.23 21:26:09 ~ 21:27:03) 
Kuzenim 35 yaşında yaptı bunu kpss’de kendi alanından atanamadığı yıllardan sonra. Yıllar önce vermesi gereken bir kararmış… çok daha mutlu, çok daha ümitli.

Çok kabiliyetli olduğunu biliyorduk zaten. Üç ay filan ders aldı hazırlanmak için.
  • gayda  (23.05.23 21:26:30) 
Eğer hobi olarak öğrenmek amaçlı okuyacaksanız neden olmasın. İş güç için ise de gene olur ama seçenekleriniz çok fazla olmayabilir bu ülkede maalesef onu bilerek okuyun yine


  • yazdonumu  (23.05.23 23:47:43) 
ses eğitimi, çalgı ya da dans bölümlerine falan girmeyeceksen olur. onlar da olur da diğerlerine nazaran daha zor olur.

bu yaz girip giremeyeceğin hangi okula gireceğine göre, geçmiş müzik bilgine göre değişir.

yani gidip mimar sinan'da kompozisyona gireceğim dersen ama şimdiye dek sadece tek parti klarinet yazısı okuduysan olmaz.

ama yeni kurulan zottirik üniversitesi devlet konservatuvarı tadındaki müzikoloji ya da müzik teorisi bölümlerine falan bence girme şansın var. neticede sınavlar temmuz-ağustosta oluyor. ama başvuruları geçmiş olabilir.


ben 24 yaşımda memleketin en iyi okullarından birine girmiştim övünmek gibi olmasın.
  • alperz  (24.05.23 08:27:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.