[]

euro/dolar paritesi

euro dolar paritesi her ülkede aynı değil mi?

bugün türkiye'de euro/dolar 1,07 imiş mesela.

ispanya'da bu oran global exchange'e göre 0,87.

euroyu dolara çevirdiğimde para kaybım oldu. bizde kafa kafaya.

 
1 euro 0,87 dolara eşitmiş exchange ofis bunu söylüyor
153 euroyu dolara çevirdim 135 dolar verdiler.

  • yetkili birine benzeyen abi  (23.05.23 21:46:54) 
@yetkili birine benzeyen abi hangi ulkede cevirdiniz paranizi?

Hocam Avrupa'da kural su: google-0.10, ha bu degisebilir bazen google-0.08, bazen google-0.15, ama buyuk sehir islek cadde google-0.10'dur kabaca.

Google'a yazdim: 1 euro to dollar diye 1 euro = 1.08 dollar cikti ama ideal ortam, labarotuvar gibi dusun bunu, boyle bir fiyat gercek hayatta yok. Bunu biz fanilerin dunyasina cevirecegiz yani 0.10 cikartiyorum:
1 euro= 0.98 dolar oldu.
Yani senin bu fiyati buyuk sehirde islek caddedeki dovizcide bulabilmen lazim. Ama sen 1 euro=0.87 dollar almissin, dusuk bence. Mesai saatlerinde mi aldiniz dovizciden, kucuk sehirde, kasabada falan misiniz, ekstra komisyon vs ibare var mi verdigi kagitta?
  • speedy  (23.05.23 21:58:17 ~ 22:32:26) 
İngiltere’de euro çevirmeye kalkmıştım berbat bi kur söylemişlerdi, çevirmemiştim. Dolar hesabı açmaya kalktık, çok zordu. Çoğu banka sadece ticari müşterilerine izin veriyordu dolar hesabı açmaya. Abd’de de doları euro’ya çevirmeye kalkınca aşırı saçmalamışlar geçen esg anlatıyordu öğrencilik anısı olarak.
Komisyonun verdiği güncel kur 1.10 şimdi baktım da inforeuro rate’ten. Döviz ofisleri uygulamıyor bunu oranları. Para kaybınızın sebebi bu.

  • gayda  (23.05.23 22:13:14) 
havalimanında change office'den aldım. komisyon vs. yok görünüyor faturada. almadıklarını da söylemişlerdi.


  • yetkili birine benzeyen abi  (23.05.23 22:30:34) 
@yetkili birine benzeyen abi havalimanlari her zaman kaziktir, taksi, tren parasi vs icin lazim olur, havalimanindan cikabilecek kadar para bozdurun sadece onun disinda havalimanlarinda doviz isiniz olmasin


  • speedy  (23.05.23 22:33:51 ~ 22:36:03) 
para bozdurmadım zaten tax free için oraya yönlendirdiler.
telefon almıştım tax free'yi alacaktım ülkeden çıkmadan.
ülkeden euro çıkmasın diye tax free paranı euro olarak vermiyorlar ben de dolar olsun bari dedim.
  • yetkili birine benzeyen abi  (23.05.23 23:08:25) 
değil.


  • atacaksinfinke  (24.05.23 11:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.