[]

ev sahibi-kiracı sorunu

Kiralık evde oturuyorum, yakın zamanda ev sahibi aradı. Ablası kendi ev sahibiyle mahkemelikmiş ve bizim eve taşınma durumu olabilirmiş ancak orta yolu bulabilirmişiz yine de (kira artırmak için yalan mı söyledi bilmiyorum). Normalde yasal olarak %25 zam yapılır diye biliyorum ancak ev sahibinin orta yollu dediği fiyat %200e denk geliyor.

Şimdi birkaç sorum var, benim sözleşmem 1 senelikti ve ağustosta bitiyor. Bazı araştırmalarımda kiracının sözleşmesi bitse bile %25 zamlı tutarı gönderdiği takdirde oturma hakkı 5 yıl daha oluyor, bu doğru mu? adam kabul etmezse sözleşmesiz devam ediliyor mu?

Ben biraz daha zamlı olarak orta yolu bulmak istiyorum günümüz ev kira fiyatları belli olduğu için, eğer bunu kabul etmezse ve illa çıkarmak isterse sözleşmem bittiğinde kesin çıkarabiliyor mu? (belki ablam taşıncak, evi satıyorum vs gibi şeylerle) Bilen kişiler yol gösterirse çok sevinirim, teşekkürler

 
karşılıklı bir anlaşma ya da bir mahkeme kararı olmadığı sürece sözleşme otomatik olarak uzar. ev sahibinin çık demesinin çok bir önemi yok.

kendi ya da yakını oturacak adam direkt çık der ve buna göre yol izler. orta yolu bulabiliriz falan dediğine göre para kopartmaya çalışıyor demektir. ayrıca ev kendi üzerine ise ablasının mahkemesi sizi ilgilendirmez çünkü alt veya üst soyun kullanımı için çıkartabilir ancak sizi. ablası bu tanıma uymuyor. ev anne-baba üzerine ise o zaman işler değişebilir tabi.

özetle pazarlığınızı yapın sözleşme sonunda da kirayı anlaştığınız oranda zamlı ödeyerek oturmaya devam edin.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (24.05.23 04:16:34) 
1. Ablasının oturması geçerli bir sebep değil. Kendisi, anası babası ya da çocuklarından biri oturacak olmalı. birinci dereceden akraba olacak yani.
2. bir kez o sözleşmeye imza attığınızda evin büyük tadilata girecek olması, oturma sebebi ya da işte kentsel dönüşüme falan verilmesi haricinde on sene seni oradan çıkaramaz.
3. ilk beş yıl %25'in üstünde zam yapmak zorunda değilsin şimdilik. ancak elini vicdanına koy ve yapabildiğin en büyük zammı yap derim ben. hepimiz insanız neticede.

kısacası, senin yerinde olsam "benim durumum budur. yapabileceğim en büyük zam budur. emin olun ben de bütçemi zorluyorum" falan filan diyerek işte yapabildiğim en çok zammı teklif ederdim. kabul etmezse de "siz bilirsiniz. yasal yollar her zaman açık elbette. hoşça kalın" diyip teklif ettiğim zamlı tarifeden devam ederdim.
  • alperz  (24.05.23 07:49:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.