[]

Kira zamminda ara zammi gormezden gelmek

Bir seyi merak ediyorum, benim kiram 1000di diyelim ki, ara zam rica etti ev sahibi ve 1500 oldu. 1 sene gecince zam doneminde de zammi 1500den degil de 1000den hesaplayip gondersem hukuki olarak haksiz olur muyum?

Sorma sebebim de, 2600du bu haziranda, aralikta 3000 olsun mu dedi olsun dedim. Simdi ise 6binde diretiyor. Ben de en son 5000 dedim hazirana dogru tekrar konusalim dedik kapattik. Simdi telefonda 5000 olmaz diye cirkinlesirse 2600 uzerinden yuzde 25 gonderip ben de cirkinlesmeyi dusumuyorum.


 
ben böyle durumlarda "iyi niyetli" olduğumu ve "elimden geleni yaptığımı" bildirmeyi doğru buluyorum. çünkü son yirmi yılda çoğu insan özellikle ticarette artık karşı tarafın kafadan kendisini dolandırmaya çalıştığını düşünerek iş yapıyor bence.

dolayısıyla ben olsam derdim ki "beyefendi iyi niyetimin göstergesi olarak ara zam yaptık. ancak benim de belli bir bütçem, belli bir gelirim var. bu bütçe kapsamında size ödeyebileceğim en yüksek miktar budur. keşke daha çok kazansam daha çok ödesem" falan derdim. kabul etsin etmesin. sen vicdanen rahat edeceğin en yüksek kirayı ver. malum, her şeyin fiyatı uzay oldu. bu şekilde ev sahipleri ve kiracılar orta yolu bulabilir bence.
  • alperz  (24.05.23 07:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.