[]

Hala var mi bu kaynatinca sünger oyuncak olan zimbirtidan?

ben cok kucuktum o zamanlar vardi,
bilemiyorum halen daha var mi?

hani boyle plastik ici toz seklinde olan haplar vardir ya,

o hap gorunumundeydiler.

cezveye koyar kaynatmaya baslardik,

kaynayinca o hap erir icinden oyuncak sünger bisi cikardi, biz de boyle sevinirdik sacma salak.

onlarin adi neydi?
sozlukte basligi var mi?
hala satiliyor mu?
hayal mi gordum ben?

 
vardir.saka malzemeleri satan oyuncakcılarda bulabirsin


  • all girls dream  (28.06.10 17:33:09) 
deniz maymunu gibi bisey derken?

canli bisey degil bu dedigim anlatabildim di mi : )

icinden cikan oyuncak deniz maymunu oyuncagi mi, demek istiyosunuz. türlü türlü seyler vardi hatirliyorum. her haptan baska bir oyuncak sünger sekli cikiyodu.

bunlar belki de sıkıştırılmış süngerlerdi, kaynadikca genlestiginden zort diye cikiyordu. daha kimyasal bisey hayal edemiyorum. zararlidir zira o yasta cocuga oyle bisi. cok miniktim cunku
  • la traviata  (28.06.10 17:43:49) 
yok yahu, cansız tabi... var öyle şeyler de, nerelerde gördüğümü hatırlamıyorum.

edit: bi milyoncu? (bkz: #15634378)
  • kobuzchu kiz  (28.06.10 17:55:05 ~ 17:57:28) 
ben de şöyle bir şey hatırlıyorum. kapsül gibi bişey vardı suya koyardık (soğuk suya) günlerce beklerdik önce kapsül erirdi içinden bi şey çıkardı o büyürdü büyürdü büyürdü.. benden kertenkelemsi bişey çıkmıştı, küvette büyütmüştüm. abartmiyim ama hap kadar şey 10 cm boyunda sünger kertenkele olmuştu. hatta geyiğini yapıyoduk olum bunu yutsan sıçtın midende büyüdükçe büyür ameliyatla alırlar falan diye. dediğin şey bu mu? eğer buysa ben de hayal meyal hatırlıyorum. hiçbir yerde de bulamazsın bence..


  • sir gawain  (28.06.10 18:04:08 ~ 18:11:50) 
@kobuzchu kiz

deniz maymunu benim bildiğim minik gammaruslara benzeyen küçük su canlıları. toz halinde satılıyor, tuzlu suya atıyosun, yumurtadan çıkıp ziv ziv gezmeye başlıyolar.
  • sir gawain  (28.06.10 18:06:09) 
galiba sir gawain'in dedigi seydendi o.
acaba isitmiyoduk da, normal suda mi bekletiyoduk.

ama suya koyup bi sure izleyip bekleyip sonuc aldigimizi hayal meyal hatirliyorum.

neyse belki bulan cikar bi gün.
  • la traviata  (28.06.10 18:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.