[]

2023 yılında hangi yazılım dili öğrenilmeli?

Java&kotlin diyordum ama javascript daha popüler olmaya başladı galiba. ne diyorsunuz?




 
javascript + 1

framework olarak angular ve react. superset olarak typescript.

tr'yi bilemem ama yurtdisinda ilanlarda en con bunlari görüyorum.
  • sir gawain  (23.05.23 02:36:05 ~ 02:37:51) 
julia


  • banach  (23.05.23 06:44:30) 
cobol olabilir, arayada biraz fortran derim ben, ayarinda bir ADA da isinizi gorebilir ama ayarinda lutfen.


  • badcode  (23.05.23 09:02:47 ~ 09:03:48) 
golang, typescript


  • nuisance  (23.05.23 09:24:58) 
bildiginiz programlama dili hangi alanda calisacaginizi belirler. bu nedenle de ogrenmeye harcayacaginiz zaman, uzmanlasmaya harcayacaginiz zaman ve yontem, diger gelistiriciler ile rekabet hep buna bagli.

javascript: ogrenme zamaniniz kisa, uzmanlasma zamaniniz kisa. cogunlukla calisacaginiz alan web development olur. yazilima yeni giris yapan herkes bu alana yigildigi icin de cok fazla rekabet ortami var. yani bu alanda cok fazla junior varken, senior az oldugu icin is bulmak herkes icin kolay olmayabilir.

java/kotlin: ogrenmek nispeten daha kolay olsa da uzmanlasmak zaman alir. cogunlukla banka gibi buyuk sirketler java kullanir sistemlerinde. ama alternatif olarak android mobil gelistirmede kullanildigi icin kucuk ve orta buyuklukteki ajanslar da kullaniyor. javascript gibi buyuk bir scope icin kullanilmadigi, alternatif olarak c# da yaygin olarak kullanildigi icin is alani javascriptden biraz daha az, ama yine de yaygin.

alternatif olarak python, golang, c++ gibi dillerin hep kendi pazarlari var. yani kendini yetistirmis biri icin hepsinde iyi isler var. burada ana kriter kendini yetistirip uzmanlasmak. belli bir seviyeye gelinceye kadar hangi dil olursa olsun is bulmak zor. sirketler icin katma deger olusturacak seviyeye gelmedikten sonra, yazilan yazilimin degeri oluncaya kadar is bulmak zor. maalesef, kriz zamanlarinda sirketler kisa vadeli dusundukleri icin yetistirmeyi degil, bir an once para kazanmayi hedeflediklerinden junior pozisyonlari tercih etmiyorlar. bu hangi dil olursa olsun ayni.

ben bu gun yazilima yeni giriyor olsam python ve golang ogrenir bunun yaninda cloud, system design ve devops alanlarini hedeflerdim. ozellikle abd ve avrupada bu alanda ihtiyac cok fazla, rekabet az, bilen az, ama ogrenmesi de zaman alacaktir elbette.
  • emrahday  (23.05.23 16:29:48 ~ 16:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.