[]

büyük kazık yedim galiba

2019 model toyota corolla hybrid aracın sağ farı yanmıyordu (gündüz ledleri ve sinyal yanıyor, sadece kısa ve uzun far).

belli ampulü patlamış, içinde hem kısa hem uzun far için filament olan çift devreli bir ampul olsa gerek, uzun farın ayrı optiği yok zira.

dedim elektrikli araba, garantisi var falan, şimdi oto elektrikçiye götürürüm, orasını burasını kurcalayıp devrelerini yakar, başıma bela olur, yetkili servise götüreyim.

toyan'a götürdüm, aldılar götürdüler, gerçekten ampulü patlamış. değiştirelim mi, e değiştir, kaç para? 896 lira amk. bir far ampulü. far grubu falan değil, tek ampul. ohhaa dedim o nasıl ampul lan öyle, xenon menon da değil. yeni nesil ampuller böyle dedi. hani esnaf olsa ayakta öpüyor derim de yetkili servis lan burası. listede ne yazıyorsa o olması lazım.

internetten bakayım dedim, aynı kodu yazıyorum, hiç türkiye'de bu ampulden satan site çıkmıyor. yabancı sitelerde de 40 dolar falan diyor. (40 dolarsa 896 lira normalmiş)

"light bulb HIR2 12v 55w 90981-yzzam"

bulabilirseniz bir bakar mısınız türkiye ve yurtdışı fiyatları nasıl, gerçekten 896 lira mı, servis bizi ayakta mı düdüklüyor?

 
genelde sanayideki fiyatın 2-3 katı oranında yerleştiriyorlar


  • bir soru sorcam  (22.05.23 22:15:46) 
düdüklemiş mi bilmem ama zaten yetkili servisler sanayiye oranla pahalı çalışmıyor mu?


  • hrskrs  (22.05.23 22:17:39) 
hocam ben yabancı araba toplayan videoları izliyorum 20 senelik araç bu far lambasını çok ucuza 20 dolara buldum diyor türk lirasına çevirince yine pahalı :)

yeni model araç ve yetkili servis parça işçilik tek lamba 800 normal bence
  • freebird5406_2  (22.05.23 22:36:07) 
2016 audi a3 su püskürtme zimbirtisina servis 1600 lira dedi ebayden 7 euro ya aldım ordan pay biçin.


  • mirty  (22.05.23 22:43:21) 
Hocam tanıdık tavsiyesi ile gideceğin bir usta dörtte biri ücrete değişirdi. Servis = Kazık


  • giovanne  (22.05.23 23:00:44) 
Ek olarak HIR2 12v 55w olması yeterli, sonuçta önemli olan soket tipi ve ampul değerleri, hepsiburada, n11 de mevcut


  • mirty  (22.05.23 23:05:30) 
(40 dolarsa 896 lira normalmiş)
adamların işçisi 40 tane alabiliyor bundan
biz de 10 tane alabilir asgari ücretli
  • bir soru sorcam  (22.05.23 23:34:39) 
aracın garantisi devam ettiği sürece bunları ödeyeceksin. evet pahalı, ama bence buna takılacak bir şey yok. garanti bitince alternatifleri araştırarak daha ekonomik bir yol izlersin. ankara'da yıldız oto sanayi'de (çıkma parçacıların olduğu) herhangi bir parçayı (ampül gibi sarf değil, normal parçalardan bahsediyoum) yarı fiyatına bulabiliyorsun. bir de kafana göre usta bulursan zaten al işte parçayı getirdim diyorsun, takıyor işçilik veriyorsun, servise vereceğin paranın 3'te 1'i oluyor.


  • malheiros  (23.05.23 08:21:06) 
amazonda cifti $20.
bunlarin bir esprisi yok, bildigin duz halojen.

ha burdada toyota'ya gotursen $150 verir cikarsin.
bayiler zaten parayi bakimdan yapiyor..
  • cooperr  (23.05.23 08:41:46) 
Bir örnek;

www.amazon.com.tr

büyük kazık yemişsin ama servisin olayı bu zaten. Garanti filan hikaye, ampülü değiştirmek garantiyi bozmaz, değiştiğini anlamazlar ki zaten.

Kaldı ki ampül değiştirmek kullanıcının yapabileceği bir şey, kitabını okusanız nasıl değiştireceğinizi size tarif eder. Servise gidin demez.

Neyse sağlık olsun. Bu da 130 tl;

www.hepsiburada.com
  • John Bloor  (23.05.23 09:20:47 ~ 09:35:14) 
@john, ampul değiştirmek garantiyi bozmaz, kendim de değiştiririm, bilirsin elimden gelir öyle işler. ama seneler önce clio'nun ön farlarını osram'ın böyle mavimsi soğuk ışık veren ampulleriyle değiştirmiştim, aynı model. birkaç ay sonra arka stoplar dahil her yer patlamaya başladı. elektrikçiye götürdüm dedi ki bu ampuller yapıyor. normalini taktı, düzeldi.

şimdi bu araç garanti kapsamında, bi de üstüne üstlük elektrik motorlu. şimdi şase mase yapar, bir yerden kıvılcım atar, hop sigorta kutusu beyin falan yanar, korkum ondan. servise götürürsün, uyumsuz ampul takmışsın ondan olmuş der çıkar işin içinden.

yoksa ampul değişimi elbet garantiyi bozmaz. neyse napalım çekicez demek ki bunları.
  • kibritsuyu  (23.05.23 09:38:24 ~ 09:39:28) 
bir onceki arabada yetkili servis olayindan biktigim icin arkadaslarin filan da onerdigi bir servise gitmeye basladik; ilk baslarda filan fena degildi ancak size ve arabaya alisinca inanin yetkili servis'i arar olduk! agir bakimdan ciktiktan ve bir dunya para verdikten sonra ustaya, 2 gun sonra araba ariza verdikten ve hic sorumluluk almayip yeni yapilacak ariza icinde bir dunya para isteyince o arabayi satip yeni araba aldim; iclerinde elbette durust ve iyi is yapan vardir ancak bir daha hayatta gitmem


  • sweetoffice  (23.05.23 12:20:04) 
toyota chr hybrid arabamın aynen sağ ön farı yanmıyordu.
eve en yakın elektrikçiye gittim, 100 liraya değişti.
bundan 1 ay sonra servie bakıma da götürdüm. garantiye filan hiçbir şey olmadı.
  • teritori  (23.05.23 17:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.