[]

kulakta çınlama/frekans sesi

bir haftadadır sol kulağımda arka planda elektronik bir alet açık kalmış gibi bir fiyyyyyyyyy sesi var. desibeli düşük ama sessiz bir ortamda, özellikle geceleri farkediyorum.

aile hekimine sordum iltihap gözükmüyor, kan değerlerine de bakmak gerekir dedi.

neden olur, geçer mi?

yaşayan oldu mu benzer bir durum?

not:yüksek sese maruz kalmadım. seçim gecesi stresi var tek o gün aklıma gelen.

 
son zamanlarda düzenli olarak sese maruz kaldın mı? buna tinnitus derler. sebebi tam bilinemeyen ve ancak sebebi bulunursa tedavi edilebilen bir rahatsızlık. (edit: kisa bey)

eğer başka bir şeyden dolayı ise geçebilir. eğer o şeyi bulursan. ama akustik travma denen yüksek sese uzun süre maruz kalmadan dolayı ise sen o işi unut.
  • alperz  (21.05.23 16:28:08 ~ 16:40:12) 
Alperz mini düzeltme yapayım.
Tedavisi yok değildir. Bu bir semptomdur. Bazı durumlarda tedavi edilir bazılarında kendi geçer bazılarında ise sebebi bulunamıyor.
İki üç gün sürerse iyi bir KBBciye gitmekte fayda var
  • kisa  (21.05.23 16:35:48) 
@alperz yüksek sese maruz kalmadım. seçim gecesi stresi var tek o gün aklıma gelen


  • adivar  (21.05.23 16:45:52) 
düzenli gece uykusu, magnezyum bisglisinat, b vitamini kompleksi ve çinko pikolinat yazdım sana o zaman.

ord. prof. dr. alper siniroğlu
  • alperz  (21.05.23 17:09:17) 
beyin mr'ı ve odyometri testi istemedi mi? ben kasımda gittim ilaçlı mr ve odyometriye girdim.


  • false pretension  (21.05.23 17:17:46 ~ 17:17:55) 
@false pretension kbbye çarşamba gidebileceğim, şimdilik aile hekimne göründüm.
sizinki geçti mi, ne gibi bir tedavi verildi?

  • adivar  (21.05.23 18:00:04) 
@kisa'nın da dediği gibi, gelip geçici, az da olsa tedavi edilici ve ömür boyu kalıcı ve artıcı çeşitleri vardır. Umarım gelip geçicidir.

Bir KBB uzmanına görün, muhtemelen bıyun damarları ultrasonu ve beyin mr'ı isteyecek. Yine muhtemelen damar açıcı bir ila. verecek. Bazılarında işe yarıyormuş.

Yüksek sese maruz kalmadım sözüne karşılık bir KBB uzmanının sözlerini söyleyeyim. 'Her kulak içi kulaklıkla müzik dinleme alışkanlığı olan kişi bir gün bu zevki tadacak.'

Kıdemli tinnutuslu olarak yazayım dedim.
  • Mirket  (21.05.23 18:25:57) 
@adivar bende ömür boyu devam edenden var :) en son kbb'ye gittiğimde şiddeti artmıştı o yüzden gitmiştim. ilaç verdi, kullandım. azaldı. stresli dönemlerimde geceleri çok artıyor çınlama sesi.


  • false pretension  (21.05.23 22:18:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.