[]

Kireçli su kedilere dokunur mu?

Merhaba,

Evimize artezyen su bağlı, yani kuyu suyu. Özellikle son zamanlarda bu su çok kireçlendi maalesef. Mesela çaydanlığın içinde 2-3 gün su beklese dibi hemen beyaz kireç tutmaya başladı.

Yemeklere, çaya falan bu kuyu suyunu kullanıyoruz sadece içmek için şişe su alıyoruz.

Ayrıca 2 tane kedim var. Normalde onlara bu kuyu suyundan veriyordum ama su aşırı kireç yapmaya başlayınca korktum.

Bu kireçli su kedilere dokunur mu? Böbreklerinde,idrar yollarında taş falan yapar mı?

 
Eğer bu konuda bir kere farkındalığınız oluştuysa artık kuyu suyu vermeme zamanınız gelmiş demektir.

(bkz: kedisine içme suyu içiren insan)
  • Jazz  (21.05.23 15:12:14) 
avusturya'da yaşıyorum. musluk suyu içiyoruz. sadece biz değil, bütün ülke musluk suyu içiyor. sular çok kireçli. dediğiniz gibi iki günde kettle ya da çaydanlık kireç oluyor. sorunsuz yaşıyoruz. galiba kireç dediğimiz şey vücuda zarar vermiyormuş.
gene de türkiye'ye gittiğimizde kedimize musluk suyu vermiyoruz çünkü içindeki ağır metallerden çekiniyoruz. yoksa sadece kireç tek başına zararlı değilmiş.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (21.05.23 15:20:10) 
ben de avusturya'da yasiyorum ve brita kullaniyorum. Kedime de kendi ictigim sudan veriyorum. bobrekleri fasulye tanesi kadar olan bir canli, bu nedenle risk almiyorum :)


  • 65 derece  (21.05.23 16:35:26 ~ 16:35:50) 
Kedinin içtiği zaten günlük bir bardak bile değildir, neden içme suyu vermiyorsunuz ki?
Evdeki içme suyu bitmeye yakınsa kendim musluktan içerim kedime içme suyundan koyarım. Zaten minicik bedenleri var yazık :/

  • yenibirgüzelnick  (21.05.23 23:46:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.