[]

kebapçının kıyması

bir kaç sene önceki iş yerime yakın küçük bir kebapçı vardı. öğle araları oraya giderdim, oranın ortaklarından olan bir çalışan benimle ilgilenirdi, zamanla muhabbetimiz oldu.
ben adana kebap isteyince vermek istemezdi, boşver yeme derdi, sürekli kıymasız şeyler önerirdi. zamanla dışarıda yenen köfte vb şeylere de güvenemez oldum. ne yapıyorlar kıymaya at eşek mi katıyorlar veya başka bir şey mi oluyor acaba?



 
Kıymanın güvenilmez olması ile alakası olduğunu düşünmüyorum. "Löp et yemek var kıyma da neymiş" anlayışı dolayısıyladır o. Var böyle bir anlayış çünkü. Bu anlayışın takipçileri hacı olmak için yılda en az 1 kez kuzu çevirir ve yiyebildikleri her fırsatta oğlak yerler. Afiyet olsun.


  • Jazz  (21.05.23 14:20:28 ~ 14:21:13) 
Et balık kurumunda çalışan bir tanıdık evine kıyma makinesi aldı yıllardır kendi kıymasını kendi çekiyor. Kıyma çok riskli bir ürün. Gözünüzün önünde çektirmek gerekiyor.


  • ruhen hastayim ben  (21.05.23 14:24:33) 
kıymanın olayı sadece et kullanılmaması zaten, hayvanın yenemeyecek durumdaki parcalarini, kemik siyrigi eti, ufak parca etleri, yağını, sakatat parcalarini kullanmak icin et kıyma haline getiriliyor zaten. eğer gözünüzün önünde kıymayı çekmiyorlarsa, o kıyma etten ibaret degildir. köfte ve kebap icin de bolca irmik kullanılıyor disarida dediğiniz köftelerde. ya bunları kabul edip aman da ne güzelmiş diye yiyeceksiniz. ya da kiymadan yapılan hiçbir şey yemeyeceksiniz. ben birinciyi sectim.


  • tadellesever  (21.05.23 14:25:04) 
Dışardan, sucuk, salam, sosis, kasap köfte, soslanmış tavuk, hazır kıyma almam.
Dışarda köfte, kebap, lahmacun, kıymalı pide yemem.

  • Mirket  (21.05.23 14:50:31) 
kendiniz eti görüp çektirmediğiniz sürece kıyma almayın. içine kim bilir yenmeyecek, satılmayacak haldeki neleri sokuyorlar.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (21.05.23 14:52:01) 
diğer ürünler daha pahalı ondan satmak istiyordur

kıymayı çöp şişi kuzu etini aynı yerden alıyorlardır
yani kıymanın eti at etiyse çöp şiş de öyledir en uç ihtimal

kıymayı daha lezzetsiz et parçalarından çekerler dendiği gibi ama kötü/bayat et kullanmak ayrı bir mevzu
sonuç olarak adanası "kötüyse" diğer etlerinde de sakatlık çıkar
  • bir soru sorcam  (21.05.23 17:27:24) 
Kebap kolayca üstü örtülebilen, az bir kuzu yağı takviyesiyle lezzet yükseltmesi mümkün bir karma ürün, sektörde genel kullanım: Kara hindi eti yada organı, tavuk organları, inek iç organ, hayvandan kalan artıklar vs genellikle kullanılır, kebapçının verdiği paraya göre toptan kasapta kebaplık çeşidi çok olur, şu an kilosu 45 liraya kıyma kebaplıkta alabilirsiniz ama 250 liraya da var, nerede yediğiniz ve insafına kalmış.

Güvenilir bir şey yemek isteyen dışarıda kıymadan yapılan et yada tavuk vb yemez zaten.
  • babafingo  (22.05.23 00:10:45) 
Şunu okumuştum.

eksisozluk1923.com

İğrenç bir yazı ama fikir verebilir.
  • dissendium  (22.05.23 00:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.