[]

İş tercih sorusu

2 teklif aldım karar aşamasında farklı fikirlere ihtiyacım var. Biraz detaylı yazıcam ki her cevapta düzeltme geçmeyeyim dertli toplu olsun.

Mevcut iş
Title: talent acquisition manager
Şirket: kanada merkezli global, 4 senedir buradayım
Artılar: 16 kişilik ekip yönetiyorum, huzurum yerinde çalışma arkadaşlarımı çok seviyorum.
Global fırsatlar kapıda, bölge yöneticiliği üzerine direktörümle konuştuk.
Şirket kültürü, çalışana bakış bana çok uygun, kendimi şirketin bir parçası hissediyorum. Yöneticimle aram çok iyi.
Eksiler: çok çalışıyorum, yoruldum. ekibimde yeterli tecrübeli insan yok ve her hem ekip hem de iş alanı yüzünden her durumda işin içindeyim. Ekip işi çözülse bile sektör gereği sakinleşmeyecek.
Maaşım da sektör ortalaması altında.

Teklif 1
Title: senior recruitment manager
Şirket: Fransa merkezli global, sektörün dünyada en büyük 3 oyuncusundan biri. Mevcut şirketimin direkt rakiplerinden.
Artılar: mevcut yapıyı değiştirip beni başına geçirecekler, mülakatlarda anladığım kadarıyla 6 ayda ortalığı toparlayıp wow etkisi yaratabilicem. Bu konuda güvenim tam, oraya gidip fark yaratıp 2-3 sene sonra sektörde hem yerel hem de globalde önüme açılmayacak kapı yok.
Ekip büyük 29 kişi bu da bir artı, bana raporlayan orta düzey yönetici olacağı için sistemi oturttuktan sonra daha çok yöneticilik yapabilicem.
Eksiler: aynı sektör, işin kendi yoruculuğu yine devam edicek. Üstüne sistem oturmam çok yorucu olucak, muhtemelen mevcut ekibin yarısını çıkarmamı isteyecekler. Min 6 ay duruma göre 1 sene daha amelelik.
Şirket kültürünü beğenmiyorum, direkt yöneticime kanım çok ısınmadı. İş yapış şekilleri de benim çok hoşlandığım gibi değil, piyasayı öldür düşük kar marjıyla, sürümden kazanıyoruz zaten bakış açısı. Kaliteli değil ucuz çalışan odaklılar. Değiştirmek istiyoruz diyorlar ama güvenemedim.

Maaş şimdikinden %30 daha fazla.


Teklif 2
Title: talent acquisition manager meta
Şirket: ev elektroniği başta olmak üzere her haltı üreten global köklü bir şirket, herkesin evinde ürünleri var. Diğerlerinin sektörü niş, bu çok bilindik haliyle marka algısı en yüksek bunda. Business olarak aşırı rekabetçi değiller pazar paylarını koruyorlar onlara yetiyor'muş.
Artılar: sakin çalışma, cv'de çok iyi duran bir şirket ve title(orta doğu Türkiye ve kuzey afrika kapsamı), kendi başıma çalışıcam direkt bana raporlayan bir ekip yok. Bi noktada mevcut sektörden çıkmak istiyordum, bunun için aradığım fırsat.
Eksiler: ekip yok, mülakatları ben yapıcam. Tabii daha kıdemli ve kalifiye roller olucak, bundan şikayetçi değilim ama iş yaptıran değil yapan olucam. Ekip olmaması bir sonraki kariyer adımı için sorun olabilir diye düşünüyorum.
Şirket içi global yükseliş ihtimali diğer ikisine göre daha düşük.

Maaş şimdikinden %50 daha fazla.


Neden 1'i isterim: direkt uzmanlık alanım olan sektörde, bişeyleri değiştirip başarılı olabileceğim bir şirket. Orta vadede hedefim global bir role geçip Avrupaya taşınmak ve bunu yaparken kendini kanıtlamış ve buradaki yaşam standartımı kaybetmemiş, aksine yükseltmiş şekilde yapmak. Bunun yapmanın en mantıklı olduğu şirket burası, dediğim gibi dünyada sektör liderlerinden.

Neden 2'yi isterim: huzur, sakin çalışma, bir noktada yorucu sektörden çıkma düşüncemin karşılanması ve tabii ki iyi para.

Teklif 1 teklif 2'nin maaşını verse delilik yapıp 1'i seçerdim, kendimi emekli moduna bu yaştan sokmak istemiyorum. Öğrenecek, başaracak şeyler var. 2'ye geçip bir süre sonra sıkılmaktan korkuyorum.

Uzun oldu okuyanlara teşekkürler, fikirlerinizi duymak isterim, sizce hangisine geçiyim?

 
1


  • Jazz  (21.05.23 14:26:20) 
28 mayıs akşamına bağlı olarak önceliğim 1 olurdu. şimdi emekli modu değil yırtınıp ilerde ülkeden gitmeyi kolaylaştırma modu. 1'in eksi yönleri de avrupa'da iş arayışını kamçılar. hayat toz pembe değil napalım.


  • pide  (21.05.23 14:27:20) 
2.


  • Amaranta ursula  (21.05.23 18:32:23) 
1


  • dreamnesiac  (21.05.23 18:46:37) 
avrupa hedefine yaklaştırabileceği için 1 diyorum. bu seçim de giderse burada kariyer inşa etmenin hiçbir manası yok artık. sen de demişsin rahat işi tercih edecek bir yaşta da değilsin, bu ülke vatandaşı olarak öyle bir lüksümüz de yok. kimseye umutsuzluk aşılamak istemiyorum ama dezavantajlı konumda olduğumuz malum, yüksek ihtimalle kaybedeceğiz ve önümüzdeki beş yıl çok zor geçecek. bunu bile bile en azından kendi hayatımızda bir şeyleri değiştirmeye çalışmamak aptallık olur. ki bence şu anki halinle bile senin kalburüstü bir avrupa ülkesinde iş bulabilmen lazım, sen daha iyi bilirsin tabii alanını.

yani huzurlu ve sakin çalışma hayatını 40'lı yaşlarına ertele bence. sonra istediğin avrupa ülkesinde günde 3 saat yöneticilik yapıp keyfine bakarsın.
  • aydonno  (21.05.23 21:03:56) 
1'e 2'nin teklifini soyle, teklifi biraz daha yukseltsinler. (+%40 gibi)
Sonra 1'e gec.

  • cooperr  (24.05.23 01:08:45) 
@cooperr, bugün tekrar görüştüm 1'le, ofis turu yaptırdılar daha samimi, detaylı bir tanışma gibiydi. Açıkça söyledim 2'den aldığım teklifi. Çıkabileceklerini sanmıyordum(headhunter öyle demişti) ama biz oralara çıkamayız denmedi. Biraz ağırdan sattım kendimi, bakalım arttıracaklar mı.


  • Bruce  (24.05.23 02:28:07) 
@bruce

elin kuvvetli, geri adim atma.

%20 fark az degil, size gelmek istiyorum ama bir guzellik yapmaniz lazim dersen match etmeseler bile kesin fazladan birseyler kopartirsin. basta ne kopartirsan kardir.

bol sans..
  • cooperr  (24.05.23 02:50:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.