[]

bu sounda - tona nasıl ulaşabilirim? (mix-master)

open.spotify.com

www.youtube.com


Selam,

piyano, bas, kick, snare ve hat'tan ibaret lo fi müzik yapıyorum, yapmaya çalışıyorum hobi olarak. beş şarkı var elimde studio one projesi olarak. mix-master kısmında ise sıkıntılar yaşıyorum doğal olarak. önce şu izotop un yapay zeka destekli bundle ını denedim. mix kısmında neuron plug inlerini her kanala atıp, seslerini plug ine dinletip otomatik ayar yaptırdım, master kısmında da ozone u atıp üstte verdiğim linkteki şarkıyı referans almasını isteyip dinlettim ve kendince bir ayar yaptı. fena da olmadı tabi ama yine de birebir aynı soundu yakalayamadım. eq lerle, compressörlerle uğraşıp duruyorum ama şu yukarıdaki tonu bir türlü yakalayamıyorum. üstelik kullandığım vst ler de kaliteli. yukarıda referans olarak verdiğim şarkıda nasıl oluyor da kickler bu kadar önde olmasına rağmen başröldeki piyano hala başrolde kalabiliyor. sidechain yapıyorum olmuyor.

tüm iş akışını sıralı olarak kısaca anlatabilecek olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, teşekürler.

 
oncelikle aranjmanin amacinan uygun olsun.

miks kendi kendine cikiyor sonra. yani piyanonun sol eli kick ile cakisiyorsa sen ne yaparsan yap cozemezsin.
  • alperz  (21.05.23 13:10:08) 
@alperz

hocam yanıtın için sağol, piyanonun sol elini velocity den mi düşürmeliyim eq den mi?
  • durbakalim  (21.05.23 16:09:32) 
çare aranjmanda. sen bi örneğini at acımasızca eleştirelim. aleme rezil edeilm seni. onun üstünden yürürsün.


  • alperz  (21.05.23 16:32:10) 
şlmdi bu kuplayı hoparlörlerimde dinledim. öncelikle kick master kompresöre olmasa bile çalgıların çoğunun gittiği bus'a hayvan gibi sidechain'li. ayrıca bas'ta da aynısı var. tabi kick'in o punch'ını duyurmak için fet ya da vca gibi hızlı kompresör lazım sana.

ayrıca böyle kick'lerde saturation çok iyi gider.

istersen yaptığın işten 4 ölçü falan kanalları at google drive'a. ben sana miksleyeyim. projeyi de atarım bakarsın.
  • alperz  (21.05.23 16:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.