[]

Hayal gücüm bitti mi

Kurgu kitaplar yani roman okuyamıyorum, film seyredemiyorum. Sıkılıyorum, dikkatimi toplayamiyorum

Kitap okuyacaksam araştırma vb kitaplar okuyabiliyorum. Tarih, siyaset, finans, kişisel gelişim vb kitaplar okuyabiliyorum.
Film izleyemiyorum ancak belgesel izleyebiliyorum.

Niçin böyle oluyor? Hayal gücüm öldü ve sadece gerçekci şeyler mi ilgili çekiyor artık? İlerleyen yaş ile ilgisi var mıdır?

 
Günaydın.
Doğuştan böyleyim ve herkese bu hal manasiz geliyor.
Büyüdün, tebrik ederim.
Ergenin birisi bildirdi.
  • pavlis  (20.05.23 23:58:38) 
Eğer kurgu kitaplar ve filmler sizi sıkıyor ve dikkatinizi toplamakta zorlanıyorsanız, başka ilgi alanlarınızı keşfetmek ve farklı aktivitelere yönelmek iyi bir seçenek olabilir. İşte dikkatinizi çekebilecek alternatifler:

Kurgusal olmayan kitaplar: Romanlar yerine gerçek hayat hikayeleri, biyografiler, popüler bilim veya seyahat kitapları gibi kurgusal olmayan kitapları deneyebilirsiniz. İlgilendiğiniz konular hakkında yazılmış kitaplar size daha fazla ilham verebilir.

Grafik romanlar veya çizgi romanlar: Görsel bir deneyim sunan grafik romanlar veya çizgi romanlar, hikayeleri resimlerle anlatırken metin kullanır. Görsel öğelerin daha baskın olduğu bu türler, okuma deneyiminizi daha keyifli hale getirebilir.
  • goodz  (21.05.23 00:02:19) 
insan zihni dönem dönem farklı arayışlara girebilir. dikkat eksikliğinden muzdarip biri olarak bunu periyotlar halinde sıkça yaşıyorum, ömrüm bu şekilde geçiyor diyebilirim.

hayır hayal gücünüz ölmedi, ilerleyen yaşla da bir ilgisi yok sizi temin ederim. şu an başka bir tür kaynaktan beslenmeye ihtiyacınız var sadece. zamanla tekrar kurgu kitaplara döneceksiniz muhtemelen, belki bu farklı kaynaklar sizin daha kaliteli, daha farklı eserlere yönelmenizi de sağlayabilir.
  • issiz karga  (21.05.23 00:40:51) 
Evet bundan sonra seni ancak gezme, yuruyus ve yemek yapip yemek paklar.


  • baldur2  (21.05.23 01:26:17) 
Buyudun, tebrik ederim +1.

Daha dogal bir forma kavustugunu dusunuyorum. Yeni halininin nabzini tut! Enerjini cok daha iyi alanlara kanalize edecegini dusunuyorum.
  • WithWorth  (21.05.23 09:55:51) 
Ne yaşam ne de insanın zihniyle bedeni lineer bir çizgiden oluşmuyor. Dönem dönem değişim ve dönüşümler, dalgalanmalar, iniş çıkışlar normal. Tersine, hep stabilseniz bi noluyo ya demek lazım.

Ben bu bahsettiğiniz süreci zihnim aşırı doluyken, sürmenaj olmuşken veya depresif hissediyorken yaşıyorum. Sonra taşlar tekrar yerine, genellikle de farklı oturuyor. Yeni bir döngü başlıyor. Ona adapte olup o halden verim ve keyif alacağım şeylere yöneliyorum.

sizde bu tarz süreçlerden geçiyor olabilir misiniz?
  • Phoebe  (21.05.23 16:04:26 ~ 22.05.23 10:42:22) 
Neler yaşıyorsunuz bu dönem? Bunları bir gözden geçirin. İlgi alanlarınız değişmiş olabilir. Bu bir süreç olabilir. İhtiyaçlarınız değişmiş ve bu atalar bunları yapmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Daha önce hayal kurmak hangi ihtiyaçlarınızı karşılıyordu? Buralarda biraz gezinmenizi öneririm. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra, onları karşılamak için yeni stratejiler düşünebilirsiniz.


  • from where i ride  (21.05.23 23:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.