[]

Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlasam yavaşlık sorunu çözülür mü?

Telefonda iki uygulamada aynı anda çalışamıyorum, birinden diğerine geçiş yaptığımda diğerini bellekten atmış oluyor ve uygulamayı yeniden başlatıyor, hem baktığım ekran kayboluyor hem de her geçiş için 15 saniye civarı beklemem gerekiyor, bunun dışında takılma, geç tepki verme vs de çok fazla. Bu sorunlar uygulamaya özgü de değil, birçok farklı uygulamada oluyor.
Telefon 5 yaşında 3gb bellekli ve alındığından beri hiç sıfırlanmadı. Depolama alanında 18gb boş yer var. Genelde pek fazla uygulama yüklemedim, oyun da oynamam.
Daha önce yavaşlık sorunu yaşayıp fabrika ayarına dönüş yaptıktan sonra düzeldiğini deneyimleyen oldu mu?


 
Fabrika ayarlarına sıfırlarsanız önbellek boşalacağı için elbette belirgin bir hızlanma göreceksiniz. Ama asıl yapmanız gereken cihazı sıfırlamadan önce içindeki fotoğraf-video gibi yer kaplayan dosyaları varsa bilgisayarınıza, yoksa bulutta bir depolama çözümüne yedeklemek ve sonrasında cihazınızdan silmektir. Ayrıca kullanmadığınız uygulamaları da cihazı sıfırladıktan sonra tekrar kurmayın. Mümkün mertebe "olmazsa olmaz" dediğiniz uygulamaları kurun.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (20.05.23 21:22:59) 
@zaman ilac degil: Önbelleği zaten telefonu kullanırken de istediğim zaman temizleyebiliyorum (ve faydası önemsiz derecede az), neden sıfırlamak bu anlamda ekstra fayda sağlasın ki?


  • mikro patlama  (20.05.23 21:50:26) 
Sizin temizleyebildiğiniz ve müdahale edebildiğiniz önbellek ayrı, sıfırlandıktan sonra cihazın stock uygulamalar evresine dönerek zamanla artan disk alanının büyük bir kısmını silmesi ayrıdır.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (20.05.23 21:59:24) 
telefon modeli ne custom rom ile ciddi şekilde hızlanma ihtimali var.


  • mhmt11226  (20.05.23 22:01:47) 
@mhmt11226 Olabilir ama custom rom istemiyorum.


  • mikro patlama  (20.05.23 22:04:03) 
Belki kısmen düzelir ama sürekli kullanılan uygulamaların yayımlanan güncellemeleri telefonun ise hala 3gb ram ile böyle idare etmesi yavaşlık ve takılmaların asıl sebebidir.

4gb ramlı yeni bir telefon ile daha uzun süreli ve sorunsuz kullanım mümkün. Tabi zorunlu olanlar hariç bütün uygulamalar, sistem güncellemeleri de kapalı olmalı.

Bataryası da dahil olmak üzere elimizdeki telefonu yetersiz hale getiren şeylerin başında uygulama güncellemeleri gelir.
Uygulamaların her zaman güncel olması telefona bir şey katmıyor, aksine donanıma (işlemci, hafıza ,ram, batarya) binen yükü de arttırıyor.

Kendimden bildiğim için yazdım bunları.
Anlık durum bu şekilde ve uygulamalar şu halleriyle yeterli olduğundan bir kaçı hariç hiç birinin güncellemesine gerek yok:

i.hizliresim.com
  • diyecevaplandı  (20.05.23 22:33:45) 
İlk baştan biraz düzelir bir süre sonra eski haline geri döner.


  • inheritance  (21.05.23 12:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.