[]

2000'lerin başında türk basketbolunu takip edenlere bir sorum olacak

94 doğumluyum. çocukken basketbol delisiydim, o zaman lig maçları açık kanalda olduğu için de hep izlerdim. şimdi aklıma geldi, o dönemlerde sanki "normal sezondaki iki maçı da kazanan takım, olası play-off eşleşmesine 1-0 önde başlar" gibi bir kural vardı... emin değilim ama. doğru mu hatırlıyorum? eğer öyle hatırlıyorsam saha avantajı ve fikstür nasıl oluyordu mesela? bu bahsettiğim aralık 2000-2008 arası herhangi bir zamandan olabilir. böyle bi şey var mıydı yoksa ben mi uyduruyorum?




 
Vardı öyle bi kural. Şimdi Maçkolikte 2009/2010 sezonuna baktım. Efes ilk turda erdemirle oynamış 2 maç yapmış, ligde iki maçı da kazanmış Efes.

Fener ilk turda Bornova bld ile oynamış (belki o zamanki ismi farklıdır takımın), üç maç oynamış, ligde bir galibiyet bir mağlubiyet var Bornovaya karşı.

İki seride de mağlubiyet yok her iki takım da tüm maçlarını kazanarak çıkmış. Yani efes 2 maç kazanarak tur atlarken fener 3 maç kazanarak atlamış.

Muhtemelen fikstürde son maçı iptal ediyorlardır ama emin değilim
  • nundu  (20.05.23 17:42:00 ~ 17:42:50) 
www.habervesaire.com bu linkte paragrafta avantajı yazmışlar. iki maçı alınca 1-0 önde başlarken, lig bitiminde takım sıralama olarak da öndeyse ev sahibi avantajını da kazanıyormuş, böylece 3 maç değil 2 maç kazanarak finale çıkıyormuş. ben de yıllardır basketbol izlememe rağmen unutmuşum tamamen böyle olduğunu.


  • hypathia  (20.05.23 17:46:41 ~ 18:04:45) 
Aa evet hatirliyorum bu kurali. Final serisinde bile gecerliydi. Hangi yil kalkti bilmiyorum ama.


  • hlot  (20.05.23 18:08:32) 
Gayet yerinde bir kuraldi, devam etmeliydi, ligde rakibini 2 macta yenen takimin bir zahmet seride avantaji olsun. Koca sezon bosa oynaniyor resmen


  • speedy  (20.05.23 18:13:19 ~ 18:14:52) 
iyi de sezonu ustte bitiren takim zaten daha gucsuz takimla eslesiyor ve saha avantajina sahip oluyor.

1-0 baslamak playofflarda hic heyecan birakmaz. 5 mac oynanacagina 2 mac oynanip seri bitebilir. ee nerede playoff heyecani?
  • baldur2  (21.05.23 03:02:31) 
speedy+1
Olimpiakos ligde bir mac 27 sayi, bir mac 20 sayi fark yaparak yenmis Fener'i. Sen gel bir daha 0-0'dan seri baslat, is mi bu simdi? Bir baska sacmalik da 2 mac birinin evinde, sonraki 2 mac otekinin evinde oynaniyor olmasi Euroleague'de. Bir orda bir burda oynat iste karsilikli.

  • neck_and_neck  (21.05.23 10:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.