[]

tozsuz kedi kumu

selam

evde 3 kedimiz var, her gün epey malzeme çıkarıyorlar. bentonit kullanıyoruz, kumu annem temizliyor ama hem ciğerleri hassas hem alerjik astımı var hem de oldu olası hava açlığı çeker. maske takamıyor bu yüzden. ben de sık sık ev dışındayım, annem temizliyor, dolayısıyla toz yutuyor.

çok öksürüyor son günlerde. öyle bir öksürüyor ki benim canım acıyor, boğazının göğsünün acısını hissediyorum, yaşıyorum. söz de dinlemez doktora gitmez su içmez... neyse.

bana tam olarak tozsuz ama fiyat olarak da uygun kedi kumu lazım arkadaşlar. 3 kediye yetebilmem gerekiyor ve memurum, hiç de ahım şahım paralar kazanmıyorum. bilginiz tecrübeniz var mı, şu marka iyi veya şöyle şöyle bişeyler yaparsanız çok fayda görürsünüz dediğiniz yöntemler? varsa çok sevinirim...

 
Çam peleti deneyebilirsiniz bir de kendi kendini temizleyen donen makinalar vardı ama biraz maliyetli

Eğer ki kedileri siz sahiplendiyseniz sorumluluklarını da annenize yüklemeyin derim o kumu her gün temizlemezse tüm evin kokacağı mecburiyetiyle anneniz bunu bir görev edindiyse bu durumda bir insan için gerçekten üzücü bir durum bahane bulmadan bu görevi üstlenenebilirsiniz
  • apocalipy  (20.05.23 08:07:18) 
Aktif karbonlu (bentonit) kumlar çok daha iyidir. Hem çok daha iyi topaklanır ve dağılmaz, hem de toz oranı normal bentonit için %10 gibidir, aktif karbonda ise %1 veya %2.

Online alırsanız, normal bentonitten biraz daha pahalı fakat makul rakama bulabilirsiniz. Hemen hepsi aynıdır, tek pakette 20kg olanları deneyin. Bir tanesi sizi epey idare eder. İsimli markalara bakmayın, pahalı gelirler.

Denemenizde büyük yarar olur.
  • alfired  (20.05.23 09:10:43) 
Bir de, ben yapmıyorum ama yapan kişiler var. Çay içtikten sonra, nemli çay yapraklarını kuma karıştırırsanız tozu alır.


  • alfired  (20.05.23 10:30:01) 
tam okumadim ama cam pelet dunyanin en iyi seyi.


  • ala09  (20.05.23 14:29:37) 
Hava temizleme cihazı da edinin uygunundan


  • sibertenik  (20.05.23 14:37:02) 
@apocalipy

Annemi benden fazla düşünmeniz beni acaip duygulandırdı, bir an kendisini sizin anneniz sandım...

@sibertenik

Hava temizleme cihazı mı? Kedi kumunun olduğu yere mi? Anlayamadım biraz açar mısınız?
  • muhayyer divan  (20.05.23 20:00:25) 
Hava temizleme cihazı evet, dyson gibi pahalı olmasına da gerek yok winix falan da var araştırın burada da sorun. Alerji, astım vs rahatsız olanlar da rahatladıklarını söylüyor sadece evcil hayvanlarla ilgili değil bizde de var memnunuz. Yatak odasında da kullanışlı.


  • sibertenik  (20.05.23 21:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.