[]

Scooter tavsiyesi

Merhaba,

ev ile işyerim 1.5 km. her gün arabayla git gel yapıyorum
Bugün öğrendim ki 50 CC'ye kadar motorlar B sınfı ehliyetle sürülebiliyormuş
Bneimde aklıma scooter almak geldi. Fkat daha önce hiç hayatımda motor sürmedim.
Bu kapsamda sorularım şunlar;
-Binada açık otopark var, fakat mahalleye pek gücenmiyorum açıkçası, gece kesin bir şey olabilir bu yüzden en azından binanın içine koyymak mantıklı geliyor ya da daireme ait bulunduğum katta kiler var, oraya koyarsam en azından çalınma riski kalkabilir düşünüyorum. Bu çok saçma mı?
-Asansör ile çıkarabilirim diye düşünüyorum asansörün boyu 1.5 metre. Fakat bu uzunlukta scooter bulmak zor galiba
--Bnezinli mi yoksa elektrikli mi almak lazım bu konya çok uzağım.
--Kullanma da çok zorluk yaşar mıyım?
--Başka önerilerinezide açığım

teşekkür ederim

 
Scooter deyip, motosiklete geçmişsin.
Şundan alsana, katlayıp eve götürürsün.

www.trendyol.com
  • Mirket  (20.05.23 00:35:47) 
hocam yokuş olan yerler var ve bunlar bana pek güvenli gelmiyor açıkçası.

Scooter derken az biraz baktımda scooter motor modeli olarak geçiyormuş. O yüzden öyle yazdım. Yanlışsa affola
  • spacevan  (20.05.23 00:38:51) 
Bazı motor modellerine scooter deniliyor o yüzden sizin yazdığınız doğru. B ehliyeti ile kullanılabildiğinden emin değilim. Düşük CC olsa bile A1 ehliyet lazım diye hatırlıyorum, bakmak lazım. asansöre uygun bulabileceğinizi zannetmiyorum. Açık otopark varsa yine kilit sistemi vs ile çözebilirsiniz. Kullanmakta zorluk çekmezsiniz oldukça basit ama lütfen güvenlik önlemlerini alın. Diyeceklerim bu kadar çok yardımcı olamadım ama :)


  • bhhs  (20.05.23 00:55:24) 
elektrikli katlanır bisiklet bakın isterseniz. eve de alabilirsiniz, asansöre de kolayca girer.


  • şeyh x  (20.05.23 00:58:59) 
"Bilindiği üzere B sınıfı ehliyet ile M yani Moped sınıfı motosikletler kullanılabilir. Moped sınıfı hacmi 50 cc ve 45k/s hızı geçmeyen motosiklet anlamına gelmektedir. Ayrıca B1 ATV araçlarını da kullanabilirler. Bu tip 50cc araçlar motorlu taşıt vergisinden ve zorunlu trafik sigortasından muaftırlar, plaka takmak zorunda değillerdir. "
Böyle bir bilgi var o yüzden ben de heveslendim biraz
Elektrikli bisiklet olayını YouTube da izledim de pek memnun değiller gibi hocam insanlar
Siz tkullaniyir musunuz?
  • spacevan  (20.05.23 01:07:35) 
Yer ve güvenlik sıkıntınız varsa yukarıdaki öneriler doğru, katlanır elektrikli bisiklet uygun çözüm olur. 1,5 km'lik bir mesafe için benzinli motosiklet gereksiz olacaktır.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (20.05.23 02:29:17) 
Scooter zaten az yakan bişey. Elektrikli scooter daha az yakıyosa bile bence elektrikli almak yakıt anlamında önemli bi fark yaratmayacaktır. Bir de 125 cc scooterların da b sınıfı ehliyetle kullanılabilmesi konuşuluyor. Bi o konuya bakın. Belki 125 cc almayı tercih edersiniz çünkü 50 cc çok tır tır biraz keyifsiz bişey. Güvenlik konusunu bilemiycem. Motosiklet hırsızlığı sektörü çok gelişmiş bi sektör. Nasıl sakınırsınız bilemedim.


  • benim bir gizli bildiğim var  (20.05.23 17:00:23) 
Elektrikli scooter dediğimiz, kaykay gibi olandan 2 sene kullandım.
Motorlu scooter ı da 1 aydır kullanıyorum. Tecrübelerim şu şekilde;

Elektrikli scooterım şu tarz bir şeydi www.hepsiburada.com

1.90 boy 110kg ile çok rahat didimde sağa sola gidiyordum. Katlayıp araba bagajına veya katlayıp ofise, eve, cafe de yanıma, bir iş merkezine girdiğimde yine yanımda götürebiliyordum. Mükemmel bir özgürlük aşırı sevdim kesinlikle bütçe sorununuz yoksa tavsiye ederim.

Bütçe sorununu kendi fiyatından ötürü değil, batarya fiyatından ötürü belirttim.

Şöyle ki; 10-20k para verip scooter alacaksınız ve her sene bataryası ölüyor. Onun fiyatları da 3-6k arası. Yani scooter ın üçte biri parayı her sene vermeni gerekiyor. Onun dışında hızı bendekinin 40km, menzil de 50km idi gayet yetiyordu.

Şu batarya sorunu sebebiyle sattım. Bataryayı belki 2 sene de kullanabilirsiniz ama menzil 10km, hızı da 20km ye düşer.

Bunlar sizin için okey ise elektrikli scooter çok mantıklı. Bu arada güzergahınızda fazla yokuş olmadığını farzediyorum yoksa direkt elemek lazım. Ya da bütçeki 20k üstüne çıkarmanız lazım.

Ama ben hem yatırımlık olsun hem de daha uzun yol yaparım diye 125cc motorlu scooter aldım. Gittim bir de a2 ehliyet aldım. siz 50 cc kullacaksanız b ehliyetiniz varsa motora gerek yok, yine değer kaybetmeyecek vespa falan alabilirsiniz. 80-100k arası 2.el fiyatları.

Bunun avantajı 2 kişi rahatlıkla binebiliyor oluşunuz. Şarj etme derdi yok benzin koy git zaten 100km de ortalama 2 litre benzin yakarlar.

Fakat beni en çok geren şey güvenlik sorunu. Site içindeyiz ama birinin motorunu paket etmişler geçenlerde. Kapalı garajımız yok. Dediğiniz tarzda depo gibi bir yer var. Oraya da çocukları bisikletleri yığmışlar. Oraya koysam girip çıkarken kesin çizecekler, kurcalayacaklar. Kılıf falan takmak lazım. Bir de her zaman yer olmuyor dolu oluyor. Apartmanın içine koymaya yönetim söyleniyor. Mecbur hanımın iş yerine koyuyorum.

Sizin dediğiniz yere 50cc motor rahatlıkla girer çıkar. Orada güvenlik sorunu olacağını sanmıyorum. Sağlam bir kilit ve alarmlı disk kilidi alsanız işiniz görür.

Ama dışarıda çok geriliyorum. Kilidi kestiler mi, çizdiler mi, kablosuz telefon şarjımı kırdılar mı, aksesuarlarla oynadılar mı vs. stresli iş. yoksa araç gibi park sorunu yok güzel oluyor.

Tüm bunları değerlendirip fikir yürütürsünüz diye düşünüyorum. İsterseniz küçükten başlayın elektrikliyi deneyin. Baktınız sevmediniz, ben 5k ya almıştım 10 ya geri sattım. sıfırı 14k idi ben sattığımda. Çok fazla değer de kaybetmez denemiş olursunuz. 1 yıl batarya garantisi vardı kendileri değiştirdiler ama sonra tekrar ben değiştirmedim sattım işte.
  • ananiyimioguz  (20.05.23 18:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.