[]

Hpv aşısı

Yetişkin erkeğim. 2 doz Gardasil 4 oldum. Şimdi Gardasil 9 çıkmış. Daha kapsamlı olması açısından onu da vurulmak istiyorum ama sağlıklı olup olmadığını ve kaç doz vurulmam gerektiğini bilmiyorum. Bilgisi olan var mı?




 
Kaç yaşındasınız


  • zimbirik  (19.05.23 23:39:21) 
Anladığım kadarıyla Gardasil-4'ün son dozunuzdasınız çünkü yetişkinlerde 3 doz yapılıyor. Şöyle söyleyeyim, üçüncü dozunuzu da Gardasil-4 ile tamamlayıp 1 yıl sonra yeniden 3 doz Gardasil-9 olmanız gerekiyor, çünkü Gardasil-9'da ekstradan 5 yeni suş daha var.

Dozlama ayları 0-2-6 şeklinde. Yani 1. doz sıfırıncı gün. 2. doz ilkinden 2 ay sonra. 3.doz ilkinden 6 ay sonra.
  • sydney  (20.05.23 00:02:49 ~ 00:04:29) 
Yaşa cevap vermemişsiniz ama ben yazayım yine de.

Kadınlara bile belli bir yaştan sonra önermiyorlar. 30 yaşından sonra koruyuculuğu hakkında yapılan çalışmalarda çelişkili sonuçlar bulunuyor, bazı çalışmalarda az da olsa korucuyu olduğu sonucu bulunurken bazı çalışmalarda hastalığa yakalanma ihtimalini arttırdığı bile bulunuyor.

Daha kadınlara bile 30lardan sonra kesin bir koruyuculuk vaad etmiyorken ben 30larda bir erkek olsam tekrar 9lu aşı olmam. Zaten kanser yapan türlerine karşı koruyucu olan 4 lü aşıyı olmuşsunuz.
Siz çok genç olduğunuz için mi 2 doz oldunuz bilmiyorum ama 3. Dozunuzu atlamayın. Ben olsam 9 lu aşıyı olmam.
  • zimbirik  (21.05.23 22:32:58) 
@zimbirik yaşım 34. İlk 2 dozu olduktan sonra 6 ay henüz tamamlandı o yüzden daha 3.dozu olmadım. Bu durumda gardasil 4 ün 3. dozunu olmamın bir faydası olur mu acaba?


  • fobfilm  (22.05.23 13:33:00) 
Ben bilemiyorum, hekim gibi öneri vermeyeyim. Yukarıda ilettiklerim de benim doktorumun bana söyledikleri ve kadınlar üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları. Yani konu kadınlar için bile net değil, erkekler üzerinde öyle detaylı, kaç yaşına kadar kaçlı aşı olunca koruyuculuğun yeterli olacağı ile alakalı, tekrarlanabilir bir sonuç aldıklarını hiç sanmıyorum, zira kadınlar için henüz yok. Yani belki de siz bağışıklık kazanamıyor olabilirsiniz şuanda, bilemiyorum. Ama ben doktor değilim. Belki son 1 sene içinde güvenilir araştırmalar sonuçlanmıştır. Araştırmak lazım.
Sizin yerinizde olsam 4lü aşının son dozunu olup 9lu aşıyı olmam.

  • zimbirik  (25.05.23 09:37:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.