[]

chatgpt'den nasıl verim alabilirim?

geçen gün chatgpt'ye girdim, haftalardır kaydettiğim anlamını bilmediğim ingilizce kelimeleri ve çevirilerini yolladım, bana bunları kategorilere ayırır mısın dedim. çat diye bağlaç sıfat isim fiil diyip ayırdı. çok hoşuma gitti.

ben bu teknolojiden başka ne şekillerde verim alabilirim? yüksek lisans fizik öğrencisiyim, datacamp kursu aldım yazılım öğrenmeye başlayacağım, ingilizcemi de ilerletmek hatta belki almancaya başlamak istiyorum. uygulamadan bu gibi alanlarda ne şekilde verim alabilirim, siz neler için kullanıyorsunuz?


 
Yazılımcıyım. Hiç beklemediğim kadar yardımcı oluyor. Mesele işi ona yaptırmak değil, yapılan işe destek olmasını sağlamak. Herhangi bir hata kodunu yapıştırıp, sonunda "şunu yaparken bu geldi" dersen, sana hem sebebini hem çözümünü verir.

Ya da çok farklı bir konuda bir çözüme ihtiyacın vardır, önce soruyu, elindeki bilgileri verirsin, ardından beklentini ve istemediklerini, üstüne de "daha fazla bilgi gerekiyorsa sor, ben paylaştıktan sonra cevaba odaklan" dersin, ona göre çalışır.
  • quaker  (19.05.23 17:42:07) 
  • limonlu eksi  (19.05.23 20:56:33) 
plusa geç yazılım konusunda çok iyi bir öğretmen. anlamadığın her şeyi detaylandırarak sorabilirsin. ne kadar detay o kadar iyi. ingilizce yazmaya çalışırsan ing ne katkıda olur. her zaman double check, check database and verify gibi doğrulayıcı komutlar kullanarak hatalı yazımların önüne geçebilirsin. youtubeda udemyde kullananlar var izlersen kafanda şekillenir


  • abi bi dizi buldum on numara  (19.05.23 22:09:03) 
ben direkt kodu ve aldigim hatayi atiyorum. hatanin ne oldugunu söyleyip dogru kodu veriyor. cok iyi bir debug araci. tabi bunu sirket kodunda yapamam, kendi bireysel projelerimde yapiyorum.

kurs alacaksan konu anlatiminda da kullanabilirsin. bana su konuyu (detayli / teknik / genel / on yasinda bir cocukmusun gibi, vs.) bir dille ve örneklerle acikla dersen aciklar. hatta konu anlatimi sonrasinda bana ögrendiklerimi test etmek icin x adet soru sor de, soru da sorar.
  • sir gawain  (19.05.23 23:14:25 ~ 23:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.