[]

Stor perde makarası gibi makara

Selamlar,

Bu stor perdeler bir halat vasıtasıyla makaraya 2 yönlü olarak sarılabiliyor ya da bırakılabiliyor. Halat için aynısını yapabileceğimiz bir mekanizma bilen var mı ? Bir diğer örnek de yelken toplama halatları olabilir.


 
Irgat çarkı diye aratsan?


  • John Bloor  (19.05.23 16:49:43) 
@John Bloor arattım, fonksiyon olarak evet ama ırgat çarkının kolunu tavana monte etmek gerekecek. Tavana uzanmamak için stor perdedeki aşağı uzanan halatlı birşey lazım.


  • karincaezmezuo  (19.05.23 16:52:59) 
kolun bağlı olduğu çarka bir bisiklet ziniciri bağlanır, aşağıda istenilen mesafeye de yine bir dişli ve kol takılır, bisiklet pedalı gibi.

olmaz mı?

gergin olması lazım ama, ya da aşağıda çarksız da olur, yukarıdan zincirin çıkmasını engeleyecek bir kılıf yapılır, zincir boşta da durur stor perde gibi.

asıl amaç ne?
  • John Bloor  (19.05.23 17:25:03) 
Amaç, hamak salıncak gibi tavana kanca ile asılan eşyaların yüksekliğini ayarlayabilmek ve kullanılmadığı zaman tavana kadar çekip orda durmasını sağlamak. Sürekli tak çıkar çok uğraştırıyor, merdiven getir tak çıkar vs..

Hazır birşey arıyorum basit yoldan çözeyim :)

Mesela şunu buldum; turkish.alibaba.com

Ama amaç için fazla hantal.
  • karincaezmezuo  (19.05.23 17:38:40 ~ 17:39:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.