[]

Ekran kartı bozuk mu?

harbi 3 gündür bu pc toplama işiyle sinir sahibi oldum. geçen gün aldığım psu bozuk çıktı, bugün yenisiyle değiştirdiler.

eve geldim tüm parçaları taktım.
şimdi de ekran kartı ne display porttan ne hdmi'dan sinyal almıyor.

monitör "no video signal" dönüyor.

bu kesin ekran kartı mı bozuk demek? yani bişeyi yanlış veya eksik yapmış olabilir miyim?
ona göre direkt iade edicem yoruldum bu işten gerçekten.

4070 ekran kartım var.
çıkan 2 pcie ucu, psu'mdaki pcie bölümüne taktım. tek kablo; psu kısmına tek baş, ekran kartı tarafına 2 baş veriyor.

ekran kartını soketine oturttum.

bunun dışında bir süreç olması gerkemiyordu herhalde demi?

normalde bilgisayarı açtığımda bios ekranı falan bişey çıkmalıydı. yani ekran kartı mı bzuk başka bişey mi yanlış debug etmenin yolu var mı?

eğer ekran kartının bozuk oldugunu gösteriyorsa bu durum direkt göndericem cayma hakkı kapsamında. herhalde buna bir engel çıkmaz değil mi?

 
bilgisayarı kendiniz topluyorsanız o kadar bilgi sahibisinizdir ama hatırlatmış olayım işlemcide dahili gpu var ise görüntüyü ilk etapta anakart üstündeki görüntü çıkışından verebilir


  • roookie  (19.05.23 14:27:52) 
İşlemcide ya da anakartta dahili ekran kartı olabilir +1

Monitör kablosunu on board çıkış varsa önce ona tak ve biostan kapat o çıkışı. Bir de foto eklesen belki birimizin gözüne bir şey takılır.
  • John Bloor  (19.05.23 14:38:07) 
ilk kurulum sırasında anakart üzerindeki hdmi'ya bağlayıp bilgisayarı açın. Driverlar kurduktan sonra deneyin ekran kartı üzerindeki çıkışları


  • hakmut  (19.05.23 15:47:55) 
anakart üzerindeki kırmızı ışıkları takip edip debug ettim; ram kaynaklıymış. hallettim teşekkür ettim mesajlar için.


  • tchuck  (19.05.23 15:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.