[]

Ekonomik Kriz

Selamlar,

Malum yaşanan ekonomik kriz insanları boğuyor. Ama son 1-2 haftadır nerede okusam, görsem, insanlar felaket tellalığını bile geçmiş, ülke her an iflas edebilir, sokakta ekmek için kavgalar çıkabilir gibi yazıyor.
Kriz olduğunu biliyorum, kendim de tecrübe ettim, ancak 3 yıldır ülkede değilim. Az biraz tanıdıklarla konuşmak harici gündelik hayatta neler oluyor bitiyor tecrübe edemiyorum.
Var mı anlatacak birileri? Hakikatten sokakta ne oluyor da insanlar bu kadar dibe battı moral olarak?
Özellikle eksisozluk1923.com son 100 entry hep birbirinin aynısı kötülükte. Hakikatten annem için korkmaya başladım, gereksiz yere mi panik yapıyorum?

 
Ülkede enflasyon zirvedeydi ve hayat pahalılığı olabilecek en üst seviyedeydi.

Umutlar seçime bağlandı iktidar ve rejim değişssin diye.

Meclis seçiminde iktidar maalesef değişmedi, muhalefetin oyları düştü

Deprem bölgesindekiler bile bunu bir "zafer" olarak gördü, halay çekti

Geride kapatılmış bir 1. Tur CB seçimi var, 2. Tura gideceğiz.

Muhalefetin umudu çok az, milliyetçiler ülkenin kaderini belirleyen faktör oldu.
  • Avoiding The Puddle  (19.05.23 12:08:49) 
Ekonominin bırak düzelmeyi, daha kötüye gitmemesi için bile yeni bir yönetim gerekiyordu. Seçim sonuçları malum. Son yıllarda ne olduysa gelecek 5 yılda aynen devam edecek ve ekonomiyi koruyan buffer'lar bitti. Bankalar şirketler döviz kısıtlamalarıyla boğuşuyor vs

Diğer başlıklarda görmüşsündür Türkiye avrupa ülkelerinden de pahalı artık. Arjantin Lübnan olur muyuz diyorduk olacağız gibi
  • nhk ni youkosu  (19.05.23 13:40:14) 
Şu an burada yaptığım bir market alışverişi, istisnasız tüm ürünlere bakınca Türkiye'den daha ucuza geliyor. Migros ile karşılaştırdım geçen gün ama maaşlar da artıyor vs. denince "acaba kurtarıyor mu" diyordum. Yazık oldu.


  • quaker  (19.05.23 15:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.