[]

kahve makineleri

muthis bir kahve kulturum olmamakla birlikte degisik aromalar buldugumda denemeyi seviyorum. duz filtre kahve de icsem de sut kopuguyle filan olmasini cogunlukla tercih ediyorum. bir suredir gozum kahve makinelerinde, her konuda oldugu gibi philips'in makineleri dikkatimi cekiyor. ornegin su linkteki arkadas "asiri paraya kiy gel beni al" diyor :)

amzn.eu

ama gercekte buna ihtiyacim var mi emin degilim. daha dusuk modelleri de var yorumlara bakinca muhtemelen ayni islevlere sahipler ama bunun birkac ekstra ciciligi var bu parayi etmesine sebep olan.

ozetle, bunu, bunun alt modellerini veya farkli model kahve makinelerini kullanan var mi? tavsiye eder misiniz? neye dikkat etmeli? son olarak kahve ve sut harici ek bir gideri oluyor mu bu cihazlarin? atiyorum 100 seferde bir filtre degisimi vs. vs.?

 
mesela o sut haznesi arti fiyat, ama alip boyle 1 ay sonra hevesin gecince genelde o hazneyi kullanmiyorsun, temizlemesi falan bir yerden sonra sikici geliyor. ama ben ugrasirim o hazneyi de kulanirim diyorsan al.
-----
benim makine, belirli bir kullanimdan sonra kirec temizleme moduna geciyor. onun icin icine su ve ozel bir sivi ekliyorum. tek masrafi o, ama o da cok bir sey degil.
  • badcode  (18.05.23 21:57:08) 
@badcode, sizin makine hangisi?


  • in vino veritas  (18.05.23 22:16:30) 
tam olarak almayı düşündüğünüz cihazı 1.5 seneden fazladır kullanıyorum. biz çok memnunuz her gün içtiğimiz için.

bundan önce kapsüllü makinemiz vardı tchibo kapsülle çekirdek kahve bence tat olarak çok farkediyor.

filtre içinde daha değiştirmedik biz hala %40 gösteriyor filtre kullanılırlığını. zaten filtrenin süresi dolduğunda da makine kullanımıyla alakalı bir sıkıntı yaratmıyor kahve tadında değişim olabileceği öngörülüyor.
  • melodi  (18.05.23 23:02:57) 
Bende şu var.

Melitta Caffeo Barista TS Smart Tam Otomatik Kahve Makinesi
amzn.eu

Telefondan istediğin gibi kahve yapıyorsun. Hazır recipe ler var ya da zevkine göre ayarını shotını ayarlıyorsun.
  • gabe h coud  (18.05.23 23:13:03 ~ 23:14:32) 
www.hepsiburada.com
şunu tercih ederdim
konchero-serena-5023a
  • bir soru sorcam  (18.05.23 23:50:28) 
www.amazon.com.tr
Sütlü kahve sevmeyen iki insan olarak bu makineden çok memnunuz. Arada misafir gelince süt köpürtücüyle oynamayı da seviyoruz ama her gün kullanmak temizlemek zor gelebilir belki.

  • kobuzchu kiz  (19.05.23 00:57:14) 
@kobuzchu kiz, peki benim linkteki makineyle yapilabilip sizinkiyle yapilamayan pek bisi yok gibi anladim ama sizin bir yorumunuz olur muydu? aradaki farka degecek bir sey var mi sizce?


  • in vino veritas  (19.05.23 09:58:26) 
www.amazon.com.tr

Ben bu makineyi kullanıyorum, baktım şimdi Aralık ayında almışım.
Hala ilk zamanlardaki gibi aşkla kullanıyorum.
Ben çok fazla sütlü tüketmediğim için çok sıkıntı yaşamıyorum ama içindeki mekanik dışında her parçasını makinede yıkayabiliyorsun bu yüzden temizliğine o kadar takılma derim.

Sizin attığınızın sanırım ekstra özellikleri, kişiye özel profil oluşturması, daha fazla çeşitte kahve yapması ve rengiyle led ekranıyla insana daha cazip gelmesi. Ben bile bir videoda reklamı yapıldığında keşke bundan alsaydım diyorum ama ihtiyacım olan ekstra bir özelliği yok bakıldığında :)

Bizim çok çeşitli kahve zevklerimiz yok atıyorum ben sürekli americano içerim bazen normal kahve içerim nadiren de sütlü çeşitlerden birini tercih ederim.
Bu yüzden bizim ev için idealdi bu hepimiz çok memnunuz.

Ekstra giderler temizleme tableti aldım ben altılı satılıyor yılda iki kez tabletli temizlemek gerekiyormuş böyle bakınca altılı tablet uzun süre gidiyor ama bu markanın servisinde çalışan bir arkadaş ona bile gerek yok demişti ben bir daha almayacağım bu yüzden, haftalık bakımlarını yaptığın zaman bir sorun çıkmaz bence.

Ben öneririm çok güzel bir makine.
  • Dağcı  (19.05.23 14:56:27) 
Sizin linkteki makine macchiato'yu, cappucino'yu otomatik yapıyor, benimkinde sütün oranını, köpürtmek gerekiyorsa onu vs kendiniz hallediyorsunuz. Makine bakarken biz sizinki gibi makineleri direkt eledik çünkü hiç kullanmayacağımızı biliyorduk. @Dağcı'nın makinesi de aynı şekilde, süt haznesi bize lazım değildi.

Sonuçta bu makinelerin hepsi aynı espressoyu yapıyor, sizinkinde sütü makine ısıtıp/köpürtüp ekliyor. Sürekli latte/macchiato falan içiyorsanız, bütçeniz de varsa sizin için daha pratik olabilir.

Ek olarak, bahsedilen kalsiyum temizleme tabletleri uzun süre götürdüğü için zaten ekonomik, biz ona da üşendiğimizden limon tuzuyla temizlik yapıyoruz. (Philips'in temizlik tabletleri sitrik asit bazlı. O yüzden tablet yerine sirke kullanmamak gerekiyor ama limon tuzu sorun değil.)
  • kobuzchu kiz  (20.05.23 00:08:27) 
Ha, bir de aquaclean filtre kullanmayı da bıraktık çünkü zaten kireçsiz temiz içme suyu koyuyoruz makineye. O yüzden filtre masrafı da yok.


  • kobuzchu kiz  (20.05.23 00:11:30 ~ 00:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.