[]

Karşı Dükkanın Led Tabelasının Işığının Evime Girmesi: Kime Şikayet?

Selamlar,
Evimin karşısına bir çiğköfte dükkanı açıldı. Dükkanın girişine asılan uzunca bir led tabela var, çok kuvvetli bir beyaz ışık üretiyor ve bu tabelanın ışığı evin her cephesinden görünüyor. Tabelada sürekli yazı geçişleri, yanıp sönme durumu mevcut.

Dolayısıyla evin içerisinde de sürekli bir ışık geçişi var. Geceleyin ışık geçirmez perde ile çözülse bile, ışık öyle kuvvetli ki duyduğumuz rahatsızlıktan ötürü sabahleyin perde açık oturamadık.

Dükkan işletmecisine medenice rahatsızlığımı anlatayım desem, para harcayıp astırdığı tabelesını indirmez. İstanbul'un Ümraniye semtindeyim.

Bunu kime şikayet etmeliyim?

 
bu tip işlerde şehirden şehire, belediyeden belediyeye değişmekle birlikte karışık bir bürokrasi var. şöyle ki şimdi bu bir çok alandan bir çok yerin şikayet konusu olduğu için ilgili birimler sizi oradan oraya sürüklüyor; buraya değil size bir numara vereceğim şurasını arayın diyor siz orayı arıyorsunuz hayır bizim işimiz değil siz orayı geri arayın diyor iş uzuyor da uzuyor muhattap bulamıyorsunuz.

mesela doğru olmama ihtimalleri ile birlikte; kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan polisin, ışık kirliliğinden çevre ve şehircilik bakanlığının, uygunsuz tabela takımından belediyenin sorumluluğunda.

sizin yapmanız gereken bana kalırsa ilk olarak belediyenizin beyaz masasına şikayet etmekle başlamanız. sizi yönlendirdiği yere doğru sürüklenin. sonrasında zabıtayı, polisi, bakanlığı aramaktan çekinmeden şikayetlerinizi iletin.

benzer bir durumu ve bu durum minvalinde olan farklı ama aynı tip olaylar yaşadım. yapmanız gereken sizi ciddiye alacak bir kurum bulmak. hiç olmuyorsa en sonunda dava açmanız gerekiyordur muhtemelen.
  • wonnka  (18.05.23 20:09:35 ~ 20:19:44) 
üstüne hani gözümüze elle siper yaparız ya onun gibi siperlik yaptır sen.

de ki bize çok geliyor bunu takacaksın. ya da sökeceksin. başka türlüsü yok de.
  • alperz  (18.05.23 20:12:23) 
Önce zabıtayı arayın, eğer işer yaramazsa direkt büyükşehiri arayıp şikayet edin.
Bu tarz durumlar ve sorumluluklar şehirden şehire, belediyeden belediyeye değişiyor. Ama öyle ya da böyle ya Ümraniye Belediyesi, ya da İstanbul Büyükşehit Belediyesi bakıyordur bu işe. O yüzden sırayla ya da aynı anda ikisini de deneyebilirsiniz.

  • büyük engizisyoncu  (18.05.23 20:16:34) 
Başıma bu tarz bir olay gelmişti. Önce dükkan sahibiyle konuş. Direk şikayet yoluna gidersen işi gıcıklığa bindirip daha fazla ışık takar. Baktın çözüm üretmiyor o zaman belediye/zabita ile arayışa başlarsın


  • useless  (18.05.23 20:23:00) 
Tüm müracaatlarınızı yazılı yapın. Olumsuz cevap alırsanız 'yargı yoluna gideceğim için' diye özellikle belirterek yazılı cevap isteyin.

Dava açmak gerektiğinde dilekçenizde bu yazışmaları ek yapın.
  • Mirket  (18.05.23 21:13:11) 
Önce adamla konuş, düzelmezse böyle böyle yapıcam diye bilgilendir...


  • primetime  (18.05.23 21:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.