[]

Sürekli ilaç kullanan insanların yurtdışına gidip gezmesi/yaşaması sorunu ?

kafama bazı takılan konular var umarım yardımcı olursunuz

psikiyatrik ilaç kullanıyorum bu ilaçlar Tr de pahalı ve raporla veriyorlar acaba kullandığım ilaçların bitmesi durumunda örnek veriyorum fransada italyada amerikada vs herhangi bir ülkeye gittiğimde bu ilaçları yazdırabilmem nasıl oluyor.

Bu ilaçları kullandığımı doktora nasıl ispat ve izah edebilirim. söylemem yeterli mi olacak?

engelli raporum ve enabız ilaç listesi var elimde.

yorumlarınızı merakla bekliyorum farklı olarak bu tarz konular hakkında yazın.

 
Nereye gideceğine göre değişir, bazı ülkelerde (az gelişmiş) direk eczaneden bile alabiliyorsun ama doktora gidip derdini anlatıyorsun o da yazıyor. Şimdiye kadar kimse asıl doktorun ulaşsın, raporunu getir yapmadı.


  • birbilmecemvarçocuklar  (18.05.23 18:46:39) 
Nereye gideceğinize bağlı.
Babamin kalp ilaci bitti tatilde. Eczacı ile konuştum, babamın Türkçe raporunu sisteme kanıt olarak koydu olur da biri sorar diye. Çünkü kalp ilacı alması lazım dedi, raporsuz verdi.
Ama psikiyatri vs daha sıkıntı yani. Çok kolay olacağını sanmam.
  • logisticsmanager  (18.05.23 18:51:04) 
Birebir aynı durumu yaşıyoruz şu an. Aile büyükleri yanımıza geldi, biri sağlık sıkıntısı yaşadı doktora götürdük, uçağa binemez 1.5 ay dediler, tüm planları alt üst oldu.
Şansa onlar buradayken Türkiye'den ziyaret edecek bir çift arkadaşımız vardı onlardan ilaçlarını rica ettik getirdiler.
Burada almak istediğimizde doktorun yazması lazım dediler çoğuna.
Yer İngiltere.
  • quaker  (18.05.23 18:51:52) 
Benim ayağım kırılmıştı başka ülkede, doktor imzalı/ kaşeli bir yazı hazırlamıştı:
değerli meslektaşım, bu kişinin şurası kırık, şu işlemler yapıldı, şunların da yapılması gerekiyor vs vs.

Türkiyedeki doktorunuz ingilizce olarak bu yazıyı hazırlarsa ve ilaç gerekliliğinden bahsederse, siz de raporun bir çıktısını ve google translate üzerinden falan çevirisini yanınıza alırsanız o zaman gittiğiniz yerde doktor yazabilir gibi hissediyorum.

Bir de türkiyedeki, seyahat nedeni ile ektra kutu alamıyor musunuz eczaneden. Bu özel bir kritere giriyor olabilir.
  • zimbirik  (19.05.23 08:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.