[]

Excel'de hücre işerisindeki metinden Şehirleri alma

A sütununda birden fazla cümleli bir metin var diyelim. Bu metin içerisinde birden fazla şehir ismi geçiyor. Ben sadece bu şehir isimlerini kaç tane olursa olsun B sütununa yazdırmak istiyorum.

"Adana çok güzel bir şehirdir fakat Antalya'nın turistik cazibesi Hem Adana'dan hem Muğla'dan daha fazladır. Dolayısı ile Antalya ülke ekonomisine daha çok katkı sağlar" şeklinde bir metin A sütununda yazıyor diyelim(Metni şimdi uydurdum). İstiyorum ki B sütununda Antalya, Adana, Muğla ifadelerini yazsın.

Bunu nasıl yapabilirim? Formülünü doğrudan yazacak olan var mı?

 
Tahmin ediyorum ki bu formülle bitecek birşey değil. VBA yazılması lazım, yazacak adam da bedavaya yapar mı bilemedim. Ufak birşey ama yine de.


  • quaker  (18.05.23 16:19:23) 
  • selimcigimisik  (18.05.23 17:36:00) 
Quaker +1
Bir tane şehir olsa neyse de bir sürü şehir varsa hayatta olmaz bu iş düz formül ile. Çünkü çok fazla seçenek olacak 81 il var.
Bir mantık şu olabilir;
Cümleleri kolonda alt alta yaz.
Sonra diğer kolon başlarına 81 ili bir yerden kopyala yapıştır (yani 81 tane kolonun ilk hücresi iller olsun).
Sonra burada cümlelerde bu kolon başındaki şehirler geçiyor mu diye bakarsın, en azından hangi iller olduğunu görürsün.
  • logisticsmanager  (18.05.23 20:05:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.