[]

müşahitlik hk.

devlet üniversitesinde çalışan bir araştırma görevlisi türkiye gönüllüleri müşahiti olabilir mi?




 
müşahitliğin bir resmiyeti ya da kaydı yoktur. istediğiniz gibi olabilirsiniz.


  • phonex  (18.05.23 12:25:24) 
size tavsiyem türkiye gönüllüleri değil oy ve ötesi gönüllüsü olun. türkiye gönüllülerinin yaptığı tek şey sayım bittikten sonra tutanak fotosunu çekip chp sistemine yüklemek. oy ve ötesi, çuval geldiği andan gittiği ana kadar tüm gün boyunca sandık başında her türlü usulsüzlüğü takip ediyor, bina sorumlusu ve avukatlar aracılığıyla olaya müdahale ediyor, kasıtlı ya da kasıtsız her türlü hile hurda usulsüzlüğü engelliyor.
akşam sayım bitip tutanak tutulduktan sonra atı alan üsküdarı geçmiş oluyor zaten, fotosunu çeksen ne olur çekmesen ne olur ki oy ve ötesi o işi de yapıyor.

oy ve ötesi türkiye gönüllülerine kıyasla çok daha iyi bir eğitim veriyor. aynı sandıkta hem oy ve ötesi hem de türkiye gönüllüleri vardı, türkiye gönüllüleri bahçede kitap okudu, sayım sırasında gelip tutanak fotosu çekti, çekemedikleri sandıkları bizden istedi. oy ve ötesi ise sabah 6:30'dan 22:00'ye kadar sandık kurulu, partili müşahitler, seçmenler, ysk ilçe müdürlüğü... hepsine karşı savaş verdik. ben kendi adıma sandığımda ve binamda tek bir usulsüzlük olmadığı konusunda çok rahatım. keşke her sandık başında 50 tane farklı partiden müşahit olacağına 1 tane oy ve ötesi gönüllüsü olsa :(

sorunuza cevap, olabilir oy ve ötesi gönüllüsü de olabilir.
  • halanne  (18.05.23 16:49:36) 
Evet olabilirsiniz.
Hangisinde müşahitlik yapmalıyım diye bir soru sormamıssınız ama üstteki arkadaşa cevaben yazmak istedim.
Oy ve Ötesinde 3 kez gönüllülük yapan biri (1.turda da gönüllüydüm) olarak 2.tur için Türkiye gönüllülerine kayıt oldum. Arkadaşın bahsettiği gibi bir şey lakayitsiz duruma şahit olmadım, aksine onlarda her aşamada bizimle birlikteydi. Ve hatta oy ve ötesinden farklı olarak aralarda dolaşan bir danışmanları vardı. Avukatlar zaten hepsinde var. Oy ve ötesi önceki seçimlerde su ya da sandviç vs verirken bu seçimlerde sandık görevlileri bizle yemeklerini paylaştı. Kimse de gelip sormadı, bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Whatsapp gruplarından da sürekli iletişim halindeydiler (Oy ve ötesinde de aynı durum var).

Kısaca arkadaşın kendi tecrübesini genellemesini yanlış buldum. Bu sebeple kendi tecrübelerimi de yazmak istedim.
  • Rh Negatif  (18.05.23 19:06:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.