[]

Yanlış model buzdolabı geldi, garantisi başladı. İade almıyorlar?

Durum şu:

* babam annemin beğendiği modeli değil, tamamen alakasız bir modeli -yanlışlıkla- mağazadan alıyor.
* sabah buzdolabını getirip kuruyorlar, annem kendi seçtiği model olmadığını fark ediyor fakat servis garantiyi başlatmış, dolap fişe takılmış.
* mağazayı aradığımızda garantinin başlamış olduğunu, değişim olmayacağını söylüyorlar.

Şimdi ben devreye girip değişim için talepte bulunacağım. Fakat bunun yasal dayanağı nedir? Mağazaya ne diyebilirim? Gerçekten iade/değişim hakkımız yok mu?

edit: annem ilk başta üzüldü fakat firmayı arama konusunda teklifte bulunanlara çok teşekkür ederim, detaylarını gösterip kıyaslayınca içine sindi. boyu kısa olanlar için buzluğu altta olan modeller (kendi seçtiği) her gün kullanılan en üst raflara ulaşma konusunda konfor sorunu yaratabiliyormuş. şu an mutlu kendisi, daha mutlu olması için gerekenleri yapacağım :)

 
Hata sizde maalesef, iade hakkınız yok.


  • tss  (18.05.23 11:24:30) 
Magaza açısından baktığınızda haklılar


  • mirty  (18.05.23 11:25:30) 
Ürün ayıplı olmadığı sürece iade hakkınız yok. İnternetten alsaydınız iș değişirdi.


  • signore  (18.05.23 11:28:11) 
Kurulum yapılmasa, garanti başlamasa belki iade olurdu. Ama bu durumda çok çok zor, mağaza geri alsa bu ürünü kime satacak.


  • John Bloor  (18.05.23 11:44:10) 
Gidip mağaza ile konuşun, iade değilde, beğendiğiniz modelle değişime iknaya çalışın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.05.23 11:45:34) 
başlıkla içerik farklı. siz doğru cihazı satın aldığınız halde onlar yanlış modeli getirip kurduysa her türlü halledilir ama içeriğe göre siz direkt yanlış modeli satın almışsınız. bu durumda yasal olarak bir hakkınız yok.

tek yapabileceğiniz mağazadakilerle konuşup ikna etmeye çalışmak. durum tamamen onların inisiyatifinde çünkü.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (18.05.23 12:06:49 ~ 12:12:07) 
Mağazadan alınan ürünlerde

ürün ayıplı olmadığı sürece, iade-değişim hakkınız yok. Mağaza iade değişim yapabilir ama inisiyatif meselesi. Zorunlu değiller.

İnternet alsanız iade almak zorundalar.
  • jelly bear  (18.05.23 12:15:34) 
iskontolu olarak bu buzdolabini alsinlar. yenisini de kalan para iskontolu size satsinlar.

aradaki fark da babanin annenin gozyaslarini silme bedeli olur. baska da yolu yok.
  • alperz  (18.05.23 12:57:43) 
Abi annem ağlıyor dedin ve beni en hassas yerimden yakalayı kalbimi kazandın. Ver abi buradan firmanın numarasını arayıp konuşalım ikna edelim, bir şekilde çözeriz bu sorunu. Hepimiz minimum 5 kez arasak ya lanet olsun deyip değiltirirler bence bir tane de Türk kahvesi yapma aleti hediye ederler belki küçük boy.


  • Zaman Tamircisi  (18.05.23 13:03:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.