[]

Dövizle ödeme almak - alınabilecek önlem var mı?

yurtdışından dövzile ödeme alıyorum her ay.
şuanki senaryoda şöyle bir durum var;

para döviz olarak yatıyor. bankadn çekmeden app'ten bozdurursam, piyasanın 1.5tl altına bozdurmuş oluyorum.
bankadan çekmeye gidersem, asla tek seferde vermiyorlar. hatta şuan veriyorlar mı ondan bile emin değilim.

önümüzdeki süreçte bu işler daha da berbat hale gelecek.
büyük ihtimalle piyasayla banka arasında 1e 1 fark olacak arjantindeki gibi. ve dövizi döviz olarak çekmek istediğimde, 1 kuruş bile vermeyecekler diye düşünüyorum.

bu senaryolara doğru gidersek benim alabileceğim herhangi bir önlem var mıdır?

 
wise euro-euro transfer
revolut

  • Kahvedesu  (18.05.23 10:48:04) 
benzer durumdayım. haftaya küçük miktarlarda bankamatikten çekmeyi denicem. wise'la alakalı sorunlar bonus.

önlem olarak yurtdışında fiziki bir bankadan hesap açmak işe yarar mı acaba?
  • scudman1  (18.05.23 11:09:30) 
@kahvedesu,

peki buralara transfer yapmak için yine bir farka maruz kalmıyor muyum? banak direkt buralara para çıkmama izin verecek mi?
  • tchuck  (18.05.23 11:18:30) 
transfer kisminda sorun yok anladigim kadariyla, dovizi bankadan cikarmada sorun yasiyorsunuz.

cekmeye gitsem tek seferde vermiyorlar ne demek, 100 bin dolar mi cekmeye calisiyorsunuz? boyle bir sey mi var cidden?

enpara kullaniyorum kendim, yurtdisinda yasiyorum ve euro transferini revolut ile enpara euro hesabina, tl lazimsa wise uzerinden donusturerek TL hesabina yapiyorum.

enpara yabanci para ozelligi olan atmlerden doviz yatirilip cekilebiliyor. yani bunlardan cok yok ama calismada bir sorun olmamasi lazim. havaalanlarindakiler uyumlu mesela, veya kapali carsi yakinindakiler de oyledir diye dusunuyorum.

buyrun makalesi: www.qnbfinansbank.enpara.com


edit: yukarida sormussunuz o yuzden bilgim varken yazayim.

wise'da euro>eur transferi hic yapmadim. eur>try yaptim. onda wise'in ekranda gorunenden farkli bir ucret odemedim.

revolut'ta eur>eur yaptim enpara eur hesabima. revolut 3 euro kesti (ne kadar gonderdiginden bagimsiz 3 eur kesiyor), enpara da 30 lira karsiligi gelen paradan aldi. o kadar.
  • supergirl  (18.05.23 11:24:01 ~ 11:25:55) 
@supergirl,

en son 5000 doları tek seferde asla vermiyorlardı.
500-600 dolar olarak çekebiliyorduk. 1000 dolar taş çatlasın.
  • tchuck  (18.05.23 11:24:59) 
şimdilik bankayı değiştirebilirsin* ama uzun vadede çözümü yok sanırım (kriptoyla ödeme almak dışında - ki karşı taraf öyle yapar mı)

*Garanti Bankasından gidip 7500 dolar çektiğim oldu, ama bi şube veremedi, başka şube verdi. Biraz o anki para durumlarına bağlıymış. Yani senin bankanın da X şubesi verirken sizin oradaki şubesi döviz tutmuyor olabilir.(yatıran vs de azdır) Tabii her ay belli zamanda ödeme geliyorsa, birkaç gün önceden söylersen vermeliler. Buna da engel koyarlar mı bilmiyorum, hükümet bankaların döviz olaylarını kısıtlıyor olur mu olur. Neyse küfretmeden bu mesajı tamamlayayım.
  • nhk ni youkosu  (18.05.23 12:26:11 ~ 12:27:22) 
dün ankara'nın en işlek şubelerinden birinden 800 eur çekemedim. durum o kadar vahim siz düşünün. ellerinde varsa da vermiyorlar anladığım kadarıyla.


  • aincrad  (18.05.23 14:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.