[]

sigarayı bırakma ilaçları

merhaba,

bunları parasını verip eczaneden alabiliyor muyuz? öyleyse fiyatları nasıl, sizin öneriniz var mı deneyip memnun kaldığınız? reçete gerekiyorsa eğer hangi branşa gitmek gerekiyor?

3-4 yıl önce konusu geçtiğinde duyurudan birisi sağolsun kendi kullanmadığı sakızları göndermişti. gerçekten saçma derecede kolay bir şekilde bırakmıştım ben onlarla. isteği ciddi ölçüde kesmişti.

daha önce iki kez bir yıla yakın süreler bıraktım ve hem sakızlı hem aniden kesip hiçbir desteğe başvurmadığım süreç hiç fena olmadı ama şu an yapamıyorum, neden bilmiyorum. çok daha kötü hissediyorum, 2-3 saat ötesine geçme fikri bile aşırı korkunç geliyor. tek başıma beceremeyeceğim gibi. üzerime ilaç atın plz.

 
champix, zyban, qsmok antidepresan sınıfı ilaçlar var piyasada, champix toplatıldı yakın zamanda belki reformüle edilip tekrar sürülmüş olabilir bilgim yok.

mhrs üzerinden sigara bırakma polikliniğine randevu alıp uygun tedaviyi ücretsiz alabilirsiniz, nikotin bandı (flaster) veya ileri bağımlılıklarda ilaç tedavisi reçete edilebiliyor,

yok ben uğraşmayayım derseniz eczaneden ilaç/tedavi ve fiyat bilgisi edinebilirsiniz, muvaffak olmanızı dilerim şimdiden, başarılar.
  • omerff  (18.05.23 01:19:21) 
çok yan etkisi var ilaçların, bantları denediniz mi deriye yapışan? ben bant ve olips mentoll şeker ile bırakmıştım.
bant aşırı yardımcı oluyor, olipste o istek geldiğinde atıyorsun ağzına oyalıyor.
1 gün dayansanız 2. gün çok rahatlıyorsunuz düşünmeyin sürekli oyalayın kendinizi,
  • eja  (18.05.23 09:08:24) 
bulunduğun ilçede sağlık merkezlerinde birimleri oluyor, bir de sağlık bakanlığının bıraktırma hattı var.

ben aradım bunları tiryakiyim ama az içiyorum. az içen tiryakiyim. sadece muhabbet ortamında arka arkaya içiyorum. normalde 10 tane içerken öyle bir durumda 2 paketi deviriyorum.

bana yaklaşımları ''içmen kuzum içmen yavrum'' kadar oldu. dedim ilaç vs onları daha ileri seviyede veriyoruz dediler. dedim ben irademle bırakamıyorum şu anda desteğe ihtiyacım var. manevi destek verebiliriz başlangıçta dediler. sağolun deyip kapattım telefonu.
  • not sure if serious  (18.05.23 14:56:54) 
alo 171'i arıyorsunuz veya mahallenizdeki ketem'e gidiyorsunuz, ben sigarayı bırakmak istiyorum diyorsunuz. size ücretsiz qsmok ve nikotin bandı veriyorlar.


  • halanne  (18.05.23 16:56:41) 
ilacı kendiniz de alabilirsiniz. devlet eliyle almak oldukça meşakkatli. uzun uzun yazmyacağım ama 3 sene önce bu maceraya atıldım. sigara bırakma polikliniğinden randevu aldım. bir dizi gerekli / gereksiz test yapıldı. doktor "champix" yazdı. reçeteyi normal eczaneden alamıyorsunuz. toplum sağlığı merkezinden almanız gerekiyor. ancak bilin bakalım toplum sağlığı merkezinde ne yok? evet bildiniz adı geçen "champix" isimli ilaç.

o yüzden ilacı kendiniz alın. eczacıya danışın.
  • sgly  (18.05.23 22:37:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.