[]

Kötü biri olmaya mı başlıyorum?

Eskiden insanlara bir şey öğretme amacım olurdu. Biri bir konuda tavsiye istediğinde ya da istemese bile o kişiye faydalı şeyler söylerdim. şimdi umrumda olmuyor bilsem de söylemiyorum.

düşündüm neden söylemek istemiyorum diye; kendime şu cevabı verdim bu kişiye söyleyeceğim şey yüzünden ya ben sorun yaşarsam ya bu kişi bir noktada bana zarar vermeye başlarsa ya bu durum yayılırsa ve herkes bildiği için bir anlamı olmazsa.

şöyle örnek vereyim ;

bir iş fikri var, ben şu an yapıp para kazanıyorum ama başkasına söylemiyorum bana rakip olmasın benim kazandığım gelir düşmesin diye. bu ve buna benzer durumlarda insanlara yardım etmeyi bıraktım resmen.

 
O kişilere kasti olarak zarar vermediğin surece bence sorun yok. Sen bir eğitim kurumu degilsin ki senden egitim alsınlar, seni. Öyle bir misyonun yok. Sen nasıl ogrendiysen, onlar da bir sekilde bunu başarmali. Eskiden ben de herkese yardım etmeye çalışırdım. Simdi sadece hak ettiğini düşündüğüm kisilere saklamaya çalışıyorum enerjimi. Bence de en mantıklısı bu şekilde.


  • nickfury  (17.05.23 17:34:01) 
arttiriyorum; birisi birsey icin yardim istediginde simdi mesgulum daha sonra hatirlatirsan yardim edebilirim diyorum. sadece gercekten pesine düsenler soruyor. on kisi de bir kisi.


  • Coma  (17.05.23 17:50:13) 
Kimseye iyilik mecburiyetin yok. İnsanın doğasında bencillik vardır. Sana gelebilecek zararlardan endişe ediyorsan iyilikleri kesebilirsin. Bu çok normal bir davranış türü. İyilik yaptığın insanlar da hayatlarını böyle yaşıyor. Çok hassas birisi olduğun için sorgulamışsın kendini bir an. Rahat ol. Kimseye zararın olmadığı sürece yaptıkların ve yapmadıkların kimseyi ilgilendirmez.


  • madridista19021902  (17.05.23 18:57:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.