[]

Ülkeye dair umudunuz kaldı mı?

Zaten son 5 senedir sabrediyordum şimdi napacam bilmiyorum. İşım var ama torpili olmayan yükselemiyor akademik kariyer desen orda da aynı terane. Sabah 6da kalkıp işe gideceğim ama hiçbir amacım yok. Kültürlü biri olmanın ne anlamı var ki Afganistanda? Yurt dışına gitmesi zor orda hayat sürdürmesi de. Kısacası hedefsizim taliban yönetimindeki Afganistan halkı gibiyim. Siz neler yapıyor nasıl motivasyon buluyorsunuz kendinizi geliştirmek için?




 
Türkiye ekonomik açıdan hep sorunlu bir ülkeydi ama eğlenceli bir ortam vardı. Artık bu yok. Kültür olarak hep irticaya yatkınlık vardı. Bu da bu dönemde patladı. Geçmişte benzer tablo olmasına ordu engel oldu.

Torpil falan bu topraklarda osmanlı'dan beri var.
  • roe  (17.05.23 01:31:30) 
torpil heryerde var, bizdeki kadar kor gozune parmak seklinde yapilmiyor ve adi networking olmus.

beyaz yakaysan ziplayarak yukselmeni oneririm, ilk 20 sene ayni sirkette 2-3 seneden fazla kalmayacaksin, her zipladiginda pozisyon ve maas yukselterek ilerleyeceksin.

fortune favors bold, risk alman lazim..
  • cooperr  (17.05.23 02:14:50) 
Mesele ekonomi değil ki sadece. Mesela 20 sene önceki komedi dizisi bile şimdikilerden komikmiş. Masonlar hakimmiş ülkeye artık tarikatçılar hakim ve Erdoğan seçilirse daha da artacak.


  • canım sıkılıyor  (17.05.23 07:11:44) 
gençlere çok güveniyorum. 15 yaşındaki çocuk reddit'te "beyler, reşit olmadan müşahit olabilir miyim" diye soru soruyor. gözlerim doldu. bu senin derdin mi olmalıydı kardeşim.

geçen sene ülkeye global headler gelmişti. ülkeyi anlattım, sunum yaptım. kısa ve orta vadede umudum yok dedim. yolsuzlukları anlattım ve bu düzenin değişmesinin çok zor olduğunu anlattım. "yolsuzluk insanınızın karakterine oturmuşsa, devletin her yerine sızmışsa burada başka bir karar vermek lazım, ülkeden çıkmayı bile düşünebiliriz" dediler. kendi ayağıma sıkıyordum neredeyse.

bu hafta örneğin, yatırım teşvik nedeniyle bir vergimizden muafız. buna istinaden yatırım yapılmış. adamlar telefonla arıyor, geçmiş beş yıla vergi kesmişler. e kanun, hakkımız diyince, biz resen yapıyoruz, mahkemeye gidin diyorlar. yazılı hiç bir şekilde dönülmüyor. ama artık korku duvarı yıkılmış, telefonda görevliye söylemediğim kalmadı.
  • gabe h coud  (17.05.23 08:33:02) 
oncelikle torpil her yerde var ve hep vardi. avrupa ulkesinde neymis cvye yas yazilmazmis... romantiklik baska bi sey degil.

peki yazmadin, gorusmeye cagrildin, elenmen yasak mi?!

kimse kimseyi kayirmiyor mu saniyorsun mesela ingilterede. yurt disinda iyi bir ulkede hayatini surdurebilecek durumda bile olsan yukselememe ihtimalin buradakinden daha fazla. sen fransiz degilsin ki ingilterede biraz rahat olasin. nereye gitsen orta dogulusun irkciliktan yukselememe ihtimalin var yani.

tek derdin isinse, bu ulkede oyle boyle bir yerlere gelirsin merak etme.

ben de umutsuzum ama secim sonrasi umutsuzluk seviyem degismedi. hep umutsuzdum. kemal gelse ne olacakti, en onemli sorunumuz siginmacilar bizim. cozulecek miydi... bu daha iyi gunlerimiz, hani su an senin onune haksiz yere gecen turkler var ya yakinda suriyeliler de eklenecek onlara.
  • Kittie  (17.05.23 10:09:27) 
Bizim mahallede bir kıytırık özel okul vardı f etö olayları olduğunda kapattılar. o okulu sonra adı kopuzlar öğrenci yurdu oldu. (cemaat yurdu)sonra adını ilim yayma cemiyeti olarak değiştirdiler. dün bir tabela eklediler gençlik ve spor bakanlığı diye. bu toplamda şöyle olmuyor mu , kopuzlar ilim yayma cemaati gençlik ve spor bakanlığına bağlı. müsait bir zamanda resmini atayım o zaman daha iyi yorumlanabilir. bu arada muhit kozyatağı


  • rumpleteazer  (17.05.23 10:50:33) 
Çözüm öneriniz nedir peki? Umutsuz bir şekilde yaşanır mı. 5 senedir huzurluyum belki ama mutsuzum. Sevdiğim ne bir insan ne bir şey var.


  • canım sıkılıyor  (17.05.23 12:41:18) 
canım sıkılıyor+1 kesinlikle. ekonomik sikintiyi her turlu kaldirabilirim ama sosyal hayatin tatsizligindan, otokrasiden, kalitesizlikten, egitimsizlikten, sansurden, cahillikten, dis sikmaktan yoruldum.


  • ala09  (17.05.23 17:18:19) 
kittie +128, ki kendisine genelde katilmam :)


  • cooperr  (18.05.23 19:46:46) 
umut her zaman vardır rocky


  • mysql34  (18.05.23 19:56:06) 
yoktu.
o yüzden önüme yurt dışında çalışma fırsatı çıkınca 2019'da hiç düşünmeden değerlendirdim.
hala yok.
gerçi genel olarak hayata dair umudum yok.
olay ülkeye dair umudu olmamaktan hiç bir şeye dair umudu olmamaya döndü.
  • rain when i die  (18.05.23 20:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.