[]

Akşener Masadan Kalkıp Ayrı İttifak Kursaydı?

Beyin jimnastiği yapıyorum.

Akşener malum olayda masadan kalkıp merkez milliyetçi bir ittifak kursa, mevcut ata ittifaki partiler + memleket partisini alıp CB adayı olarak ta Mansur Yavaş'ı ikna edebilseler mv seçiminde % kaç oy alabilirdi? ittifak halinda %17-18 mümkün mü?

Böyle bir senaryoda MHP'yi ve akpyi azaltıp mecliste cumhurun çoğunluk alması engellenebilirdi gibi geliyor.

 
23-25 direk yazdım


  • deepex  (15.05.23 17:53:36) 
mhp'ye su sartlar altinda oy veren insanlarin aksener'in adayina oy verecegini dusunmek pek mumkun degil diye dusunuyorum. cunku, mhp politikasini begenmeyen icin direk alternatifi de var (aksener) buna ragmen parti olarak 10% oy almis, bunun azalacagina ihtimal vermiyorum ya da ne gibi bir nedeni olabilir bilemedim.

ayrica cb adayligi ile meclis secimini karistirmissiniz sanki, cunku mhp'ye ya da diger partilere oy veren kisinin kendi alternatifi var zaten, mhp ya da kendi partisi, neden mecliste aksenerin partisine oy versin ki? cb ve meclis icin ayri ayri oy verdigimiz dusunuldugunde mecliste sonucun degisecegine, mhp/iyi parti icin, pek inanmiyorum.

bence bu secimin en sasirtici unsurlarindan biri, hdp'nin ve iyi parti'nin oy potansiyellerini ne kadar fazla pazarladiklarini gormus olmamiz oldu.
  • kassiopeia  (15.05.23 17:59:44) 
@kassiopeia

cb ve mv seçimlerini karıştırmadım fakat desteklenen cb adayı ister istemez mvde parti seçimini de etkiliyor.
  • nuisance  (15.05.23 18:03:51) 
Kassiopeia +1
Ben resmen çevremde falan iyip diyen kişilere ne zaman baksam akp hayatta oy vermeyecek insanlar. Yani iyip olmasa chp verirler.
Iyip ve HDP gördük ki akp ve mhpden oy olacak potansiyelleri yok. Iyip milliyetci chpliler partisi gibi.
Ben 17-20 derim anca.
  • logisticsmanager  (15.05.23 18:09:14) 
anladim ben de onun icin yazdim, etkiliyor mu acaba? yani mesela iyi parti mansur'u cikarsa, mhp secmeni iyi partiye verir miydi? neden cb olarak mansur'a mecliste mhp'ye vermesin? ne kaybedecek? su anda mhp politikasini destekleyen icin mhp'nin onu temsil etmesi onemli, iyi parti'nin mansur'u cikartmasi onun temsili icin neyi degistirecek, onun icin dedim. yani ben etkiledigini dusunmuyorum acikcasi. cunku ayni mhp'linin su anda da o imkani var, erdogan'i istemeyen mesela muhmemelen sinan'a verdi, ama yine kendi partisine verdi mecliste. dolayisiyla bence mhp'nin kemik oyu asagi yukari belli oldu gibi. ama bilemiyorum elbette. siz neden degisecegini dusunuyorsunuz? gercekten merak ettim ben hic dusunmemistim cunku.


  • kassiopeia  (15.05.23 18:13:23 ~ 18:16:34) 
bence kaldıraç etkisini ve bir araya gelme sinerjisini gözden kaçırmamak lazım. memleket 0.9 zafer 2.3 aldı. ancak bu ikisi bir araya geldiğinde oluşan sinerji 7-9 arasındaydı. memleket yamuk yapınca büyü bzuldu ufalandılar. akşener ve mansur yürekli olsaydı(akşenerin hakkını yemeyelim denedi) olay başka olurdu.


  • haskoylu deli hasan  (15.05.23 21:13:33) 
bu iş o kadar iki ucu bklu değnek ki. ülkücüleri yanına alsan kürt oyları yok, kütleri alsan ülkücüler kopuyor. bence en mantıklısı muhalefet yavaşı aday gösterecek, ysp kendi adayını çıkaracak ve ikinci tura kalınacak. mansurla rteyi koycan muhafazakar seçmene o zaman kazanmasan bile zorlardın.


  • mikahakkinen  (16.05.23 10:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.