[]

Bursa nasıl bir yer?

Şu sıralar şehir değiştirme niyetim var.

Önceden eskişehir'de yaşamıştım. Sevmiştim gençken. Sosyalleşmenin kolay olduğu bir yerdi. İmkanları görece kısıtlı ama yeterli..

Kadıköy'e elimden geldiğince uğrarım. İmkanların parayla doğru orantılı olduğu bir yer. Çok sevdim ancak insani yaşam koşullarında kiralar çok geliyor.

İzmir her yerini gezmesem de sahil şeridi kısımlarını ve bi barlar sokağını sevmiştim.

Bursa tofaş'ta bir ilan var. Başvurdum. Tahmini 25lira net maaşı vardır. Eskişehir, İzmir, Kadıköy ile kıyaslayınca nasıl bir yer? Sosyalleşmek kolay mıdır? Ya da şehir tutucu mudur? Magic Mike eğitimi alıcam, elimde bira ile evime yürüyeceğim desem ki bunlar bence uçuk olmayan şeyler(yapacağımdan değil de meraktan)

 
siyaset mode on

anlık olarak nilüfer, mudanya gemlik kalelerinden gemlik de akp'ye geçmiş durumda. togg'a mı verdiler naaptılar artık bilmiyorum.

biz nilüfer'e sınır olan osmangaziye bağlıyız. mahalleden %90 chp çıkıyor her seçim. mudanya'ya bağlı köyümüzde de kara çarşafla gezen kadınlar var ama %97 chp çıkıyor yine. bu köyde sağlam da içki içilir mesela. bunları siyaset üzerinden insanlara kimlik yüklemek için değil tam tersi dinle devlet işlerini ayrıştırmak için yazıyorum. tezatlıklar şehri oldu son zamanlarda. gezi zamanı mesela destek vermeyen tek taraftar grubu bursa texas'tı. çarşıya çıkıp yürüyüş yapanlarla arbede yaşadılar. ama akp belediyesinin yönetimiyle de takımları amatör kümeye doğru gidiyor. taraftarına sorsan herkes şikayetçi ama çıkan oy da belli.

sportif açıdan belediyeye ait yüzme havuzları karma değil. bu çoğu şehirde böyle denilebilir ama bir fark var, akp'ye ait belediyler böyle, chp belediyesine ait konak yüzme havuzu gayet karma mesela.

siyaset mode off

bunlar dışında yazın 1 saat mesafede denize girilebilecek güzel yerler var. kimilerine göre bursa'da denize girilmez çünkü deniz anaları çünkü yosun ve kirlilik ama giren çatır çatır giriyor. o konuda bir istanbul değil daha.

ben organize sanayideyim. akşam iş çıkışı arabalar sanayinin yeşilliklerine yanaşıp katlanır sandalyelerle biralarını açıyorlar. etrafta pek insan yok kabul ama karışan eden de yok. avm'lerde içkili kafeler var. aynı şekilde sokaklarda da var. 'benim adım cemil' diye birahanesi var hem de şehrin en nezih noktasında daha ne olsun :)

eskişehir öğrenciyi merkezine almışken bursa biraz dışarıda tutuyor bu güruhu. uludağ üniversitesi gençliği görükle'de oturuyor mesela. buradaki ev fiyatları yepyeni siteli falan olmasına rağmen merkeze göre 500bin 1milyon arası ucuz. bunu genel kesim öğrencilerin yoğun olmasına, aile yaşamı için dezavantaj olmasına bağlıyorlar. görmeyen de ailenle akşam dışarı çıktığında sokakta ayin yapıyorlar zanneder. öyle bir şey yok.

trafik konusunda sabah ve akşam iş saatlerinde küçük istanbul olmaya başladı maalesef. gün içinde yine idare ediyor, çok dur-kalka girmiyorsun ama genelde yol planlamaları çok kötü. küçük çocuğa çizdirilmiş gibi. kavşak yapıyorlar, sonra o kavşağa burası olmadı deyip ekleme yapmaya çalışıp daha da sıvıyorlar.

en uçlarda gezinmeye çalıştım, genel hatlarıyla böyle.
  • onemoremile  (15.05.23 12:08:46 ~ 12:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.