[]

Seçim 2.tura kaldı da neden kazanıyoruz dendi

Yani önlerinde similasyondur, imzalı tutanaktır bilmem ne bi sürü done verken neden ekrem başkan ve kemal kılıçdaroğlu birkaç saat öncesinden kazNıyoruz bitt bu iş havasına girdiler bizi de ters köşe yaptılr. Amaç ne yani. Milletin ağzına laf verdik. Biraz daha temkinli gidemezler miydi abi




 
Tuhaf ama abd medyasında da seçim sonuçları yayınlarında millet ittifakı önde görünüyordu.


  • diyecevaplandı  (15.05.23 10:17:01) 
algı operasyonunu tersine çevirmek istediler. %60 ile başlatıp insanlar "kazandı abi" moduna girmesin, sandıkları terk etmesin. hem de itiraz edilen sandıkların olduğu, büyük şehirlerde ciddi oy potansiyeli olduğu ortadayken, bu çok normal. çıkıp böyle konuşmasa atı alan üsküdar'ı geçmişti. 2018'i unutma. %49 küsürü %50 üstüne çıkartsaydılar, atı alan üsküdar'ı geçseydi, ne yapacaktık?


  • gabe h coud  (15.05.23 10:33:45 ~ 10:34:42) 
Adam kazandı dememek için.
Hala twitterda daha veriler girilmedi diyenler var. Dün yazmıştım havada buram buram akp kokusu vardı ve saha yanıltmadı.
Bazı gerçekleri görmek istemeyen muhalefet devam ediyor. Ki bana kalırsa kazanmak gibi bir dertleri yok. Bu da çok açık.
  • pavlis  (15.05.23 10:36:19) 
pavlis +1

millet bir türlü inanmak istemiyor ya. bunları söyleyince aktroll oluyorsun.
  • nothing in my way  (15.05.23 11:03:44) 
oy girişi sonuçları çok etkileyen bir durum değil,

Süreç şöyle oylar sandık başında sayılıyor. Bütün partilerin müşahitleri tarafından imzalanarak sonuçlar sandığın üstüne asılıyor. Yani bu aşamada sonuç belli oluyor zaten o sandıkta. Ajans ve parti temsilcileri de tek tek bu verileri merkeze ileterek sandıklar daha ysk'ya gitmeden toplam sonucu görebiliyor erkenden.

Oy girişi dediğin şey, sandıkta çıkan tutanakların ysk'ya götürülüp sisteme işlenmesi. Yani tutanaklardaki rakamlar değişmiyor. Zaten muhalefetinden iktidarına bütün partilerin müşahitleri ve yetkilileri imzalamış o sonucu. Sadece bilgisayara giriyorlar. Bu girişler 2 gün daha devam edebilir. Ama sonuçlar 3 aşağı 5 yukarı anadolu ve anka ajanslarının muhabirlerinin derlediği gibi. Arada hatalar, yanlış aktarımlar, sayım yanlışları vb olmuştur muhakkak o da bir hata payı. Ama %1 bile ancak oynatır o farklılığı.

Burası böyle, iktidarın da muhalefetin de dün yaptığı şey psikoloji ve algı yönetimi.

İktidar süreç uzasın muhalefetin inancı ve umudu kırılsın 2. tura bile kaldığında istedi.

Muhalefet de insanlar pes edip gitmesin diye kazanıyoruz algısı oluşturmaya çalıştı.

Şimid burada süreci kimin daha iyi yönettiği 2. tur için toplumsal algıyı şekillendirdi.
  • anten  (15.05.23 11:15:58 ~ 11:20:34) 
algı böyle bir şey. twitter'da 100mn görüntülenmeye bakılarak seçim sonucu tahmin edilemez. seçim salt matematik ile izah edilebilecek ayrı ayrı partilerin oylarını toplayarak aritmetiğe dökülecek bir olgu değil. bunun çok daha ötesinde sosyal katmanları ve alt metinleri olan bir oldu. aylardır söyledim ama herkes kafasını çevirip görmezden gelmek istedi. ama bu reddediş gerçeği değiştirmedi.


  • debian  (15.05.23 13:55:43) 
konda orc türkiye raporu... ruşen çakır deniz zeyrek bir çok daha mantıklı saydığım yazar bile ilk turda bitiyor diyerek yanıldı ve yanılttı. buna tabi ki muhalefet seçim propagandasıda neden oldu. madem 2. tura kalacaktı 1. tur muabbetine bu kadar girilmemeliydi. çok iyimserler. iyimserlikle olmadığını kaç seçimdir anlayamadılar.


  • mikahakkinen  (15.05.23 15:20:24) 
Karşı tarafın propagandasına cevap verdiler, vermek zorundaydılar. Bunu yapmasalar o yüzde 49,5 bir şekilde 50'ye tamamlanırdı.


  • halitkin  (16.05.23 01:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.