[]

Nasil oldu bu

Dun gece 1-2 gibi yatarken istanbul ve ankaranin onemli sandiklari daha verilere girilmemisti. Kk nin oy potansiyelinin ciddi yuksek oldugu yerlerdi.

Sabah nasil boyle uyandik? Ne oldu ben anlamadim.


 
Ysk'ya iletilmemiş tutanaklar aa ve Anka tarafından çoktan sayılmıştı zaten, biz sanki ysk'dan seçim takip ediyormuşuz gibi davranıldı. İtiraz yüzünden tekrar sayılsa da o tutanağın fotosu aa'ya anka'ya gidiyor ilk sayım biter bitmez. 3 iptal 5 değişiklik, fark etmez diyip toplama ekliyorlar.

Ajanslar açılan sandığı %90 gösterdiğinde bu işin böyle olacağı belliydi zaten.
  • Bruce  (15.05.23 09:46:42) 
Önemli olan imzalı tutanaklar.

Tutanaklar sandık başında imzalanıp, bütün partilerin müşahitleri tarafından imzalanıp sandığın üstüne asılıyor ve mühürleniyor. Ajanslar ve partiler de zaten bu sandık başlarındaki verileri alıp hemen iletiyor.

YSK önündeki kuyruklar bu tutanakların resmi olarak sisteme girilmesi için oluşan kuyruklar. Ama rakamlar aynı yani. Sandık başında imzalanan oy sayılarını sadece sisteme giriyorlar.

Ama ajanslar ve partiler zaten daha sandık başında o bilgiyi almış olduğundan oranları ysk'dan daha önce verebiliyorlar.

Maalesef kılıçdaroğlu bu süreci çok iyi bildiği halde, her seçim böyle olduğu halde her seferinde de burada seçmeni yok yere ümitlendirip bir de üstüne kendisinin kredisinden yiyor iyice.

Yani dün kılıçdaroğlu "daha oylar girilmedi ysk'ya" derken sonucun bu olduunu biliyordu zaten maalesef.

Yani tutanaklar imzalanmış zaten, bu veriler haber ajanslarında ve partilerde toplanmış. Bir tek YSK arşivine kaydedilmesi kalmış. Yani sandık başındaki sonuç YSK'ya gidene kadar değişmiyor. Anlamsız bir ısrardı.

Kılıçdaroğlu süreci çok daha iyi yönetebilirdi seçmenin de umudunu kırmayabilirdi.
  • anten  (15.05.23 10:10:23) 
zaten belliydi, chp seçmenini sıkı tutmak için bunu hep yapıyor. geçen seçimde istanbul'da ak parti de yapmıştı.

kaybettik demekten daha kolay demek ki.
  • gurur  (15.05.23 10:27:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.