[]

kortizon kullanırken beslenme - prednol

selamlar arkadaşlar,
yarın prednol adındaki kortizon hapına başlıyorum. günde 5 tablet ile başlıyorum, 1 ay kullanacağım azaltarak sanırım.

daha önce kortizon kullananlar, beslenmenizi nasıl düzenlediniz? doktor sadece tuz yemememi ve bol su içmemi söyledi, fakat kilo almak istemiyorum açıkçası. tuz, şeker, un, yağ, alkol gibi kilo aldırma imkanı olan her şeyi bu 1 aylık süreçte hayatımdan çıkarmayı planlıyorum(çok korkutucu görünüyor evet).

siz nasıl yapmıştınız?

 
Geçmiş olsun öncelikle.

Geçen ay göz siniri iltihabı yüzünden ilk başta 5 günlük kortizon serum ardından da yüksek doz prednol hap kullanmaya başladım. 5-5, 4-4, 3-3,2-2, 1-1 ardından da gün aşırı almamı söyledi doktorum.
Serum ve yüksek doz kullanırken tuz, şeker ve beyaz un alımına dikkat ettim.
Tabi ki hepsinden tamamen kaçmak imkansıza yakın fakat olabildiğince az tükettim.
gün aşırı almaya başladığımdan beri yine abartmamak kaydıyla normal yeme düzenime döndüm.
Bu sürede bir kilo almadım hatta başta biraz fazla dikkat ettim herhalde 1-2 kilo bile verdim :)

Bende ilaçların herhangi bir yan etkisi olmadı, iltihap da giderek azaldı, şu an sağlığıma neredeyse tamamen kavuştum.

edit: aşağıda kalmış mesaj olarak da ilettim :)
  • sedolima  (15.05.23 22:26:08 ~ 22:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.