[]

yüksek katılım ve kk'nın kazanması arasında ilişki mi var

herkes şu ana kadar yoğun bir katılım gördük diyor. beklentiler de ilk defa +%90 katılım ama bu demek midir ki bunlar kk'ya gidiyor? akp seçmeni daha motive olup gitmiş olamaz mı?

23 haz. ibb seçiminde muhalifler baya gitti sandığa eko başkana bastılar ama katılım 83 falandı.

yüksek katılım = muhalif avantajı dengesini kuramadım açıkçası

 
Katılanlar suriyeli falan da olabilir.


  • roe  (14.05.23 12:33:22) 
siyaset ilgisini çekmeyen, işinde gücünde ve durumu da iyi insanlar, işler iyi giderken oy kullanmıyorlar. ekonomi kötüye gidince de iktidar değişsin diye oy kullanıyorlar. ilişki bu şekilde.


  • malheiros  (14.05.23 12:34:51) 
Yüksek katılım da olabilir ama bence kalabalık olmasının bi nedeni pusula katlama işi çok uzun sürdüğü için birikme oluyor sırada. O da kalabalık gibi gösteriyor.

Soruya cevap olarak da, tabii ki bilemeyiz ama ülkede genel olarak oy vermeyen kesim küskün muhalif, genç kesim. Akpli, yaşlı, köyde yaşayan insanlar oy verme işine çok önem verip genelde iki eli kanda olsa sandığa gidiyor. Ama şehirli, eğitimli, sorsan muhalif kesimden sandığa gitmeyen, nasılsa bi işe yaramıyor diyen daha fazla olabiliyor.

Bi de kazanma hissiyle alakalı. Kazanıyoruz lan galiba diyip sandığa giden de artar
  • nundu  (14.05.23 12:35:18) 
Suriyeli toplam 200 bin falan oy kullanacak kişi. Öyle çok fazla bir sayı değil. Listede olmayana da oy kullandırtılmaz zaten. Merak etmeyin


  • nundu  (14.05.23 12:36:22) 
değişim istenmiyorsa, değişim olacağına inanç yoksa katılım düşük olur. Çok basit bir mantık bu. nasıl kurulamadı anlamadım. "yapsam/versem/desem ne olacak ki" deyip hiçbir şey yapmamak ile aynı mantık. Katılımın oranının böyle bir önemi/anlamı var genelde.


  • sparkle kiddle  (14.05.23 12:37:09) 
suriye 200k miymis. hadi insallah o kadarla sinirlidir. yuksek oran bende hemen suriyeliler bastirmistir algisi olusturdu. bir de bence muhalif kesim oy kullanan kesim zaten hep. ben mesela bi sey degismese de gorev bilinciyle oy atan gruptanim. azinlik oldugumuzu sanmiyorum. artisi suriyeliler veya aman bu sefer kaybederiz belki diye dusunmus olan iktidar yanlilari saglamistir gibi geldi bana.


  • Kittie  (14.05.23 12:42:43) 
Genelde bu ülkede "oy atma abi tepki abi" ya da "amaaan ne olacak oy vermesem ya" diyen ciddi kesim vardi. Tabi ikisinin de hayati güzelce sevildi son yillarda. Haliyle bu kesimlerin sandiga gelmiş olması olası.

2018'de ülke normaldi gene. 2023'te ise ülke rezil ötesi halde. O yüzden böyle yormak olası.
  • logisticsmanager  (14.05.23 12:45:03) 
yüksek katılımın oldugu seçimlerde iktidar yüksek olasılıla değişir


  • mirty  (14.05.23 12:49:36) 
evet ama 2014 cb seçiminde milletin keyfi yerindeydi ve rte net favoriyken %73 katılım oldu ve çoğunluk akp'liler gitmedi sandığa. hatta konda 57 falan bulmuştu erdoğanın oranını. çoğunluk net favori diye gitmediği için böyle olmuştu ama o zaman dediğim gibi ben de hatırlıyorum çoğu akp'li arkadaşım sallamamıştı. bugün onlarda gitmiştir sandığa.

en kötüyü düşünüp en iyiyi görmek için negatif taraftan bakarak emin olmak istiyorum sadece
  • avatar is back  (14.05.23 12:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.