[]

Tip’in durumu ne oldu şimdi

Önce baraj sorunu yok diyordu erkan baş ittifakta oldukları için ama kondanın sonuçlarından sonra meclise giremiyor deniyor galiba. Nası olucak şimdi?

Ps: kemal dedespor


 
yüzde 1 bile alamaz


  • f02561  (12.05.23 20:34:00) 
Yüzde kaç aldığı böyle küçük partiler için önemli değil. Önemli olan ona oy verecek kitlenin, o seçim bölgesinde yoğun olarak, milletvekili çıkaracak kadar bulunması. Yoksa Türkiye'de yüzde 5 alıp, hiçbir milletvekili cikaramayabilir, eğer o oy tüm Türkiye'ye yayılırsa. Ben İzmir'de kullanacağım, bu yüzden CHP'ye vermek daha doğru geliyor ve öyle yapacağım.


  • fakat  (12.05.23 21:17:44) 
Tip in, Emek ve Özgürlük İttifakı toplamda %7 yi çok yüksek ihtimalle geçeceği için baraj problemi yok. Aldığı oy kadar da kendi listelerinden girdiği bölgelerde milletvekili çıkarabilecek. Ha Memleket Partisi mesela, bir ittifakta yer almadığı için %6,9 alsa dahi meclise vekil yerleştiremeyecek.


  • lüzumsuz adam  (12.05.23 21:27:47) 
ysp barajı geçeceği için baraj probemleri yok. seçim bölgelerinde vekil alacak oy sayısını yakalayabilirlerse mv çıkartabilirler.


  • paintov  (12.05.23 21:34:23) 
baraj sorunu yok. istanbulda bir bölgede 110bin civarı oy alırsa vekil çıkarır. istanbul 2 harici çok zor derim vekil çıkarabilmelerine. millet baya taktik kasıyor iyip-chp hesaplarında falan.


  • avatar is back  (12.05.23 21:38:33) 
baraj sorunu yok ama genel olarak verilen oyların çoğu çöp. bence taktiksel davranıp bölgenizde hangisinin oy ihtiyacı varsa chp, iyip ve ysp'den birine verin.


  • candide  (12.05.23 22:26:33) 
Az önce başka bir soruya da benzer cevap verdim. Anketlerin hata payı olmakla birlikte, bir otokraside yaşayan insanların, iktidar partisi mensuplarını bu denli sert eleştiren ve yargılanmaları için ellerinden geleni yapacağını söyleyen bir partiye oy vereceklerini ne kadar rahat söyleyebilirler, bir değerlendirmenizi öneririm.

Hiçbir oy boşa gitmez. Aynı mantıkla, halihazırda sizin oyunuz olmadan da bir bölgede 2 milletvekili çıkaran, fakat sizin oyunuzla da 3.milletvekilini çıkaramayan partiyi tercih ettiğinizde de "oyunuz boşa gitmiş" oluyor. Ama nedense, x partisinin 8.milletvekili adayının benim oy vermeyi düşündüğüm Parti'nin 1.adayından daha değerli olduğuna karar veriliyor ve bunun üzerinden algı kasılıyor. O zaman tam tersini yapalım, x partisine oy verecek fakat oyu bir fark yaratmayacak 50 bin kişi benim istediğim adaya oy versin ki vekili garantileyelim?

Öyle bıçak sırtı bir seçim ki, insanların hassas olduğu noktayı tespit ettiler ve bunun üzerinden TİP'e karşı kampanya yürütüyorlar günlerdir. TİP milletvekillerini mecliste en görmek istemeyen de malum parti. Hiçbir oy boşa gitmez, içiniz rahat bir şekilde, hangi adayı destekliyorsanız, o adaya oy verebilirsiniz.
  • gmzo  (13.05.23 10:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.