[]

iş değişikliği yapmalı mıyım.

Mevcut işim kendi memleketimde kiradayım ama yakında babama ait eve geçeceğim yalnız bunun için de eve en az 100 K masraf edeceğim. Eşim ve ben çalışıyoruz ikimiz de genel olarak işimizden memnunuz.
Mevcut işimde yükselme ihtimalim yok. Şimdi bana bir iş teklifi geldi. Aynı sektörde idarecilik. Maaş olarak çok bir şey fark etmeyecek sadece 1000 lira artısı var ama önüm açık olacak 2-3 sene içinde Müdür olabileceğim. Müdür olunca da maaşım 2 katına çıkacak. Eşim de gideceğim şehirde rahatça iş bulabilir.
Benim kafama takılan iki şey var
1: 1 hafta önce bebeğim olacağını öğrendim :). Burada ikimizin de annelerinin bebeğe bakma konusunda büyük yardımları olacak. Gidersem annelerimizin gelmesi biraz zor, gelseler bile çok kalamazlar bundan dolayı eşim istifa etmek zorunda kalacak.
2: Malum kiralar aldı başını gitti eşim de işten çıkarsa elime bir şey kalmayacak. En azından Müdür olana kadar maddi olarak zorlanacağız.
Aslında çok gitmek istiyorum Eşim de ne karar verirsem yanımda olacağını söyledi bu konuda beni çok destekliyor ama bu sebeplerden kafam karışık.
Fikir almak açısından siz olsaydınız ne yapardınız gider misiniz kalır mısınız?
TEŞEKKÜRLER:)

 
100 lira için kariyer yolu açık dahi olsa iş değiştirlmez. ayrıca bebek gelirken annelerinizin desteği olmadan eşinizin çalışması mümkün değil, bence kalmalısınız. bebek için tebrikler :)


  • benaslinda  (12.05.23 15:31:10) 
öncelikle bebişiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

ben olsam ailelerin olduğu şehirde kalıp babamın evine geçer tadilat işlerini de 1-2 sene ertelerdim. çocuğum olacaksa bir süre kariyer hedeflerimi bir kenara bırakıp çocuğun rahatını düşünecek şekilde hareket ederdim açıkçası. ama siz böyle yapmak zorunda değilsiniz elbette. kişisel fikrim bu şekilde.

diğer türlü başka şehire gidip aynı anda hem bebek masrafları, hem kira ödeme, hem taşınma, hem eşin iş arama stresi ile baş etmek çok zor olurdu böyle bir dönemde.

ps: bebek olmasa direkt gitmenizi tavsiye ederdim.
  • sacrilegious  (12.05.23 15:33:33) 
mevcut türkiye şartlarında ben olsam düzenimi bozmazdım. Yeni iş 1000 ekleyecek gibi görünse de kira giderleri daha yüksek olacaktır yeni eve çıkacağınız için.
Ben olsam babamın evini hemen hızlıca toparlayıp bebek gelmeden oraya geçmeye bakardım. Minik bebekle taşınma işleri zor oluyor diye. Ama ben risk almaktan korkan bir insanım sizin kendi fikriniz çok daha önemli

  • alaimisema  (12.05.23 15:39:43) 
merhaba hocam öncelikle cocuk saglıklı bir şekilde dogsun diyorum. ama cocugun özel durumu olabilir. bu durumlarda ailenizin destegine daha cok ihtiyac duyabilirsiniz. ayrıca babanın evi bedava varken gurbete gidip kirada oturmakta cok sacma. bana su an bırak 1000 tlyi artı 10 bin tl verseler sehır degıstırmem.


  • sizofren06  (12.05.23 15:43:08) 
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler :)
Teklifi reddedeceğim.

  • metos  (12.05.23 16:35:00) 
bebek kismetiyle beraber gelir derlerdi inanmazdim, ben yasadim. daha cocuk dogmadan olmayacak isler olmaya basliyor.

aile buyukleri olmadan zor oluyor dogru ama altindan bir sekilde kalkiliyor, biz fazla yardim alamadan (mesafeden dolayi) altindan kalktik.

risk almadan ilerleyemezsin, konfor balonunu patlatman lazim.
fortune favors the bold. ben olsam reddetmem, iyi dusun.
  • cooperr  (12.05.23 18:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.