[]

30 yaşından sonra sağlıklı yaşam

30lu yaşlardan sonra kilo vermek zor, göbek kalır gibi bir söylem var. 30 yaşından sonra, kilodan kurtulup sağlıklı bir hayata geçiş yapan,
başarıya ulaşan var mı ? motivasyonu nasıl sağladınız



 
kilo vermek zor degil aslinda aliskanliklari degistirmek zor. spor yapmadan sadece if diyeti yaparak da kilo verebilirsin.


  • buenosdias  (12.05.23 11:04:48) 
30 yaşından sonra vücut duruyor mu bro? Vücuda giren kalorilerin %70'ini falan sadece vücut sıcaklığını sabitlemek için kullanıyor sistem, onun dışında dalağın böbreğin vs yine çalışıyor, aldığın kaloriler çoğunlukla buralarda kullanıyor. E biraz da hareket edip alman gerekenin altında kalori alırsan 100 yaşında da kilo verebilirsin. Hatta sana daha enteresan bir bilgi vereyim, son 10 yılda yapılan araştırmaların tümü yaşlılığın metabolizmanın çalışma şeklinde çok fazla etkisinin olmadığını gösteriyor. Yani "ben yaşlandım kilo veremiyorum bu yaştan sonra bu göbek gitmez" gibi şeyler sadece bahane.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.05.23 11:13:11) 
Daha önce böyle bir motivasyon kaynağı aradığımda bu adama rastlamıştım.
33 yaşında hayatını tamamen değiştiriyor ve uzun süredir fitness koçluğu yapıyor.
İlham verici

brixfitness.com
  • michael_knight  (12.05.23 11:17:29) 
michael hocam tabii verdiğin örnekteki elemanın çalışma azmini takdir ediyorum ama kendisinin 2:43 itibari ile steroid işine girdiği çok belli oluyor. Yani bu "ben yaptım siz de yapabilirsiniz" gibi bir şey çok olamaz bence.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.05.23 11:24:35) 
az yiyeceksin çok efor sarf edeceksin. alışkanlıklarından yavas yavas vaz geçecesin. bir süre sonra vücut bunları istemeyecek zaten.


  • koela  (12.05.23 11:29:27) 
29 ile 30 arasinda ne bu kadar degisiyor olabilir ki? 25-30 arasi duzenli spor yapmadim, simdi yapiyorum. Haftada üc gün, hasta degilsem, agirlik calisiyorum, programi yapip eve donuyorum. Rutine donusturmek onemli iste.

Motivasyon? Benimki sakatlanan ve ameliyattan sonra cok uzun sure duzelmeyen dizimdi. Ben eski cardio-junkielerdenim ama fizyoterapistin yonlendirmesiyle Resistenz-Training yapmak zorunda oldugumun farkina vardim. Annem babam 60 yasin üstündeler, onlar da direnc egzersizlerine basladilar, hayat kaliteleri artti.
  • buf-e kür  (12.05.23 11:36:06) 
Bir de motivasyon işi çok yalan dolan, bir işe motivasyon desteğiyle başlarsan motivasyon duygusu tamamen hormonların seni itelemesiyle alakalı bir süreç olduğu için kısa sürede hatta anlık olarak seni o işi yapmaktan da alıkoyabilir. O nedenle bunu motivasyonla değil görev bilinciyle yapmalısın. Misal sabah 6'da uyanıp işe giden insanlar var, bu kişiler motive olup mu gidiyor? Hayır. Gitmek zorunda oldukları için gidiyor. Sen de böyle çıkacaksın yola. Başarı motivasyonla gelmez disiplinle gelir. Hadi bakalım.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.05.23 11:40:54) 
instagram.com

Çok daha geç başlayanlar var.
  • kullanıcıadımbuolsun  (12.05.23 11:43:51) 
iş tamamen azim ve sabır. yaşın hiçbir önemi yok. her yaşta kilo veriliyor.

şeker, ekmek, makarna, pilav, aburcubur yersen kilo veremezsin. yemezsen verirsin. iş bu kadar basit.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.05.23 11:52:50) 
Sportif faaliyetler olsun, sağlıklı beslenme faaliyetleri olsun severek yapılması gereken şeyler. Sevdiğin şeyi araştırır öğrenirsin, kendine uyarlar, daha çok seveceğin hale sokarsın. Neyi seveceğini denemeden bilemezsin, özen ve ilgi göstermeden de uzmanlaşamazsın. Yaş önemsiz, vücudumuz çok dayanıklı, limitlerini bilmiyor sadece insanlar.


  • hasmetizm 2046  (12.05.23 11:56:59) 
"şeker, ekmek, makarna, pilav, aburcubur yersen kilo veremezsin. yemezsen verirsin. iş bu kadar basit."

Bence böyle bir durum yok bunları yerseniz de herhangi bir sorun yaşamazsın, kilo vermenin temeli kalori açığıdır, eğer fitness modeli falan değilseniz, "aburcubur yedim deri altımda biraz su birikti" gibi kaygılarınız yoksa bunları da kalori takibi yaparak, makroların bir kısmına entegre ederek tüketebilirsiniz.

Kaldı ki başta beyin ve sinir sistemi tamamen şekerle çalışmakla birlikte içorganlar da kısmen şekerden enerji üretir, onun dışında kas hareketleri için yine kastaki rezerv şeker ve gün içindeki kan şekeri ayarı için de karaciğerdeki rezerv şeker kullanılır, bunlar da pilavdan makarnadan gelir. Ha ben patlıcandan gelsin istiyorum derseniz her gün 3-5 kilo sebze yemek zorunda kalırsınız.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.05.23 11:59:47) 
  • abi bi dizi buldum on numara  (12.05.23 12:04:14) 
size 62 yasinda saglikli yasamaya karar vermis birinin hikayesini gondereyim:

www.instagram.com

cocuklukta tip 1 diyabeti olan, 30unda bobrekleri gocen, 34unde coklu organ transplanti yapilmis, 48inde 3lu bypass ameliyati olan, 50sinde tiroidi alinis bir abla.

62 yasindan bugune, son 4 yildir vucut gelistirme ile ugrasiyor.



cok uzaklara gitmeyeyim, onlar yabanci onalrin kulturu farkli vs diyorsaniz facebook ve instagram'da "saglikli yasiyoruz" isimli bir sayfa var, sahipleri 65-70 yaslarinda bir turk cift. hayatlkari boyunca obez olup diyabet kolesterol gibi standart hastaliklarla bogusmuslar ve 60 yaslarinda saglikli yasamaya karar vermisler. beslenmelerini degistirdikten sonra 40 kusur yildir duzenli kullandiklari tum ilaclardan bir bir kurtulmuslar, cicek gibi yasiyorlar simdi. bu sayfanin tek basina turkiyeye saglikli beslenme ve yasam konusunda sagladigi fayda binlerce doktordan diyetisyenden daha fazla.
  • taurina  (12.05.23 23:09:19 ~ 23:09:40) 
ne kadar boş vaktin olduğu ile alakalı ve
fırsat bulup vaktide yemek yeyibilmek

  • bir soru sorcam  (13.05.23 00:20:04) 
Ben burada şimdi kendi hikayemi anlatırdım da,
@taurina'nin verdiği örnek de bir şey mi derdiniz yaşım ortaya çıksın istemiyorum.

30 yaş, her türden yeni başlangıç için çok erken bir yaş.

İnanın bana.
  • Mirket  (13.05.23 00:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.