[]

Poligona gidenler

Silahi orada mi veriyorlar, kendi silahinizi mi goturuyorsunuz? Orada veriyorlarsa neye guvenerek? Belki manyaksiniz.




 
kendi silahımı da götürüyorum, oradan da alıyorum bazen.
Orada kimliğini alıp kaydını vs yapıyorlar ve yanında da bir eğitmen/gözetmen oluyor.
en azından benim gittiğim poligonda öyle.
  • rentts  (11.05.23 23:49:09) 
poligonda silah da eğitim de verilir. amacı o zaten. kendi silahı olan adam dağ bayır bahçe filan gidip kendi kendine atış yapabilir veya avcılıkla uğraşabilir. silah vermeseler poligonların pek manası olmazdı diye düşünüyorum.

manyak adam poligonda en fazla bir kişiye sıkar biri müdahale etmeden ki silah kullanmayı iyi bilmiyorsa onu yapması da zor. poligona giden bir manyak muhtemelen silahı başka yerde kullanmayı hedefliyordur, o açıdan aslında manyaktan en güvenli olacağınız yer muhtemelen poligon.
  • mark greg sputnik  (12.05.23 00:02:51 ~ 00:13:25) 
Tanımadığı insanları yaralayıp öldüren birinin eline ne geçebilir? Zarar verecek insan bunu oraya gitmeden de yapabilir. Gelen kişi zaten az çok belli eder kendini.


  • dissendium  (12.05.23 00:15:32) 
Ben kendi silahım ve kendi fişeğimle gidiyorum, ama genel olarak poligonların kullanım oranı "poligon silahı" ile çok daha fazladır.

Tamamen tahmin yürütüyorum, kendi silahı ile gelen kişi oranı %20 civarındadır.

Fiyatlandırma da ona göre oluyor, ortalama olarak silah ve fişek poligondan atış başı 10 tl. Silah sizden fişek poligondan 6-7 tl, silah ve fişek sizden 2-3 tl gibi fiyatlar.

Kendi silahı ile giden adamın yanında kolay kolay görevli durmaz, ama silahı olup da acemi olduğu hissedilen misafir olursa dikkatli olurlar.

Poligonun silahını kullanacak olan misafirin yanında mutlaka görevli durur, daha önce poligon silahı ile intihar olayları oldu maalesef.

Yani gelip de o silahla sağa sola sıkmaz ama intihar ihtimali var maalesef.

Edit:

"kendi silahı olan adam dağ bayır bahçe filan gidip kendi kendine atış yapabilir "

maalesef o öyle olmuyor, büyük şehirlerde bu olay imkansıza yakın.
  • John Bloor  (12.05.23 10:21:04 ~ 10:22:39) 
Öyle düşünürsek herhangi bir arabayla da insan öldürmek çok kolay, kimseye ehliyet vermesinler mi?
Hatta 3-4 katlı bir apartmanın balkonundan atacağınız ağır bir obje de rahatlıkla biri öldürebilir.
Bunların hepsini yasaklayamayız ki.
  • michael_knight  (12.05.23 11:10:29) 
Ne yasagi kim dedi yasak? :) ben kendini vurmak isteyenleri dusunerek sormustum nitekim oluyormus da oyle seyler.


  • unidentified floating object  (12.05.23 16:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.