[]

işe başlamadan imzalanan iş sözleşmesini iptal etme?

"Bu sözleşme, aşağıda belirtilen şartlarla 01.05.2023 tarihinde akdedilmiştir. İşe başlama tarihi 01.06.2023'tür." şeklinde başlıyor sözleşme.

farklı bir yerden işe kabul aldığım durumda bu imzaladığım sözleşmeyi işe başlamadan fesh etme şansım oluyor mu? bu konuyla ilgili bir madde yok.sadece söylediği şey, işe başlangıçtan itibaren 2 ay içinde tarafların sözleşmeyi sebebsiz bir şekilde feshedebileceği. ama öncesiyle ilgili bir bilgi yok.


 
işe başladıktan sonra 2 ay içerisinde ben yarın gelmiyorum deme hakkın var. işe başlamadan işi denemeye başlayamazsın sonuçta. bu 2 ay da bunun için belirlenmiş durumda.


  • sirkelimon  (12.05.23 08:04:53) 
bu arada ne kadar erken haber verirsen o kadar iyi olur. sonuçta bir sürü giriş çıkış işlemi yapılıyor. onlar yapılmadan bildirmiş olursun. biraz gıcık olurlar evet ama başladıktan sonra olmasından iyidir.
bu arada bu bahsettiğim belirsiz süreli sözleşme için geçerli. eğer sözleşmen belirli süreli sözleşme ise zaten sözleşme tarihi başlamadan iptal etmen gerekir. belirli süreli sözleşmede deneme süresi olmaz.

  • sirkelimon  (12.05.23 14:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.