[]

Yemek sırasında yerinizin değiştirilmesi problem midir?

Restoranda/ kafede yemek yerken bir grubu almak için başka bir masaya geçmeniz rica edilse rahatsız olur musunuz? 2 kişilik masaya oturduğunuz halde, başka masayla birleştirip 4 kişilik bir grubu almak için.




 
evet olurum. mekanda yer ayarlanamaması benim problemim değil.


  • paintov  (10.05.23 12:57:30) 
Yani böyle şeyler bana o an sinir olacağım bir şey gibi gelmiyor. Şayet bu zihniyette bir yere gittiysem bu tip şeylerle karşılaşacağımı kabul etmişimdir.


  • olaylar olaylar  (10.05.23 13:01:15) 
Bu tür durumlarda aşırı derecede sinirleniyorum.
Eğer yapılacak bir şey varsa yardımcı olurum elbette atıyorum ben 4 kişilik bir masadayım mekan boşken oturmuşum mekan dolmuş iki kişilik masalar müsait ve bir grup geldi bu durumda direkt benim kendilerine siz gelin ben küçük masaya geçerim demişliğim çok fazla oldu. Mekan da bana böyle bir taleple gelirse anlayışla karşılar yerimi değiştiririm.

Ama benim masam küçük olmasına rağmen birleştirme için vs benim yerimi değiştirmek istediklerinde ben hesabı öder kalkar giderim bir daha da o mekanı silerim. He bu onlar için ne kadar önemlidir tartışılır ama benim böyle bireysel boykot ettiğim yerler çoktur :D
  • Dağcı  (10.05.23 13:01:59) 
Problemdir. O mekana bi daha gitmemeyi tercih ederim.
Bazıları bunu daha oturmadan yapıyor o da sinir bozucu

  • jelly bear  (10.05.23 13:04:28) 
Olurum ve mekandan uzaklaşırım. O an öyle denk gelmiş ve oturmuşsam yapacak bir şey yok. Servisi iptal eder kalkarım. Servis geldiyse de kalkmam.


  • roe  (10.05.23 13:06:56) 
hiç problem olmaz, bir sandalyeden kalkıp diğerine oturuyorsun topu topu.
çatalı, kaşığı, yemeği zaten garsonlar 3 saniye içinde diğer masaya alıyor.

küçük masaya oturduğunuz hâlde, birleştirme yapmak isteyebilirler çünkü her an her yerdeki masa birleştirilemez.
geçişi engelleyip servisi aksatabilir konum olarak.
insanlar da mecbur kalmadıkça müşterilerini durup dururken rahatsız etmek istemezler bence.
orası da iş yeri sonuçta.
siz ne kadar müşteriyseniz, masayı birleştirmesini gerektiren kişiler de o kadar müşteri.
  • blatta hiberna  (10.05.23 13:07:53) 
Düzgün bir üslupla söylenirse kafaya takmam böyle küçük şeyleri.


  • roket adam  (10.05.23 13:11:28) 
işletmeci 4 tane müşteriyi kaçıracağıma 1 müşteriyi harcarım edasıyla geliyorsa rahatsız olurum, geçmem. ama insanlar mağdur olmasın diye nazik bir üslupla istenmişse -ki rica edilse demişsin- sorun edilecek bir şey olarak görmem.


  • hrskrs  (10.05.23 13:29:39) 
üslup doğru şekilde olursa sorun görmem. hatta genelde bana sormadan önce ben kalkarım yerimden.


  • Hallegadola  (10.05.23 13:34:38) 
Büyük masada oturuyorken ya da bardaysa sorun etmem. Restoranda iki kişilik masadayken gelirse rahatsız olurum. Üslup iyi değilse gitmem zaten bir daha. İyiyse de yönlendirildiğim(iz) masaya göre yer değiştirebilirim tabii ama yine de rahatsız olurum.

Mekanın yerleşim planı benim sorunum değil. Barda içkini alıp geçersin ya da yemek henüz gelmediyse de geçebilirsin ama yerken ya da yemeğin hemen ardından gelen teklif saygısızlık.
  • nawar  (10.05.23 13:39:04) 
Yemek sırasında böyle bir şey yapılması, otobüsle giderken şoförün "ben durağa gitmiyorum siz şu arkadan gelen otobüse binin" deyip sizi indirmesi ve sizin arkadaki otobüse bindiğinizde otobüsteki diğer yolcular tarafından mülteci muamelesi görmenize neden olacak bakışlara maruz kalmanız gibi bir mahcubiyet duygusu yaratıyor, yani aslında hepimiz eşitiz aynı parayı verip aynı hizmeti alıyoruz ama yine de oluyor yani, böyle yapılmasa daha iyi tabii "hiç takmam" diyemem açıkçası.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.05.23 13:42:48) 
Takmam.

Aslında böyle durumlarda empati yapmak güzel olur. Sen mekana geldin, masa bulamayıp dönmek mi istersin, yoksa birisi 2 dakika öbür masaya geçsin mi istersin?

Eğer ikincisini istiyorsan, işin öte tarafındayken senden böyle bi ricada bulunulduğunda sinirlenmek çok mantıklı değil.
  • plutongezegendegilmi  (10.05.23 13:52:32) 
Yemeğin ortasında hoş olmaz doğrusu.
Ama tek kişiysem çokta sorun yapmam

  • diyecevaplandı  (10.05.23 13:55:10) 
Olurum. Degistirmek de istemem. Soyleyenin tavri ve mekanin durumuna da bakarim ayrica.


  • mor oje  (10.05.23 14:11:48) 
rahatsız olsam da kalkarım muhtemelen. hatta ben teklif ederim o karmaşayı görürsem. keşke banane desem hayır kalkamam desem de yemeğime devam etsem...


  • anna sun  (10.05.23 14:19:52) 
yemeğe başlandıysa yer değiştirilmez.


  • Piyano piyano bacaksız  (10.05.23 15:10:00) 
evet sinir olurum. bu ne ya


  • sizofren06  (10.05.23 16:52:59) 
iki kisilik masada kalkmam, rahatsiz olurum, baska nereye oturcaksin ki? terbiyesizlik yani. heryere de yorum olarak yazarim.
ama büyük masa da, öneml degil.

  • wishmaythşngs  (10.05.23 17:08:55) 
Garsonun söyleme tarzına bağlı; karar ise benim. Keyif yerindeyse geçerim. Geçmezsem bana tavır yapmaya hakkı yok.


  • gadlemler  (10.05.23 18:56:08) 
yemeğe başlandıysa yer değiştirilmez +1


  • cooperr  (10.05.23 19:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.